Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 11 de febrer del 2013

Diumenge de garbinada i bonics núvols lenticulars

Practicants del surf d'estel ahir a la tarda amb el cel enterenyinat per Cirrus.


La tramuntana freda dels darreres dies ahir diumenge va ser substituïda per una bona garbinada a les hores centrals, amb vent d'uns 20km/h de mitjana i una ratxa màxima molt destacable de 52km/h. Com sol ser habitual a la nostre badia, el vent va ser aprofitat de valent pels nombrosos practicants del surf d'estel i altres navegants de vela lleugera.

El vent de llebeig obria les portes al pas d'una pertorbació que ens ha creuat durant les darreres hores amb minces precipitacions., axí mateix, els altres elements que indicaven forts vents en nivells baixos de la troposfera, foren els bonics Altocumulus lenticularis i Estratocumulus lenticularis que ens decoraven el cel amb les seves formes aerodinàmiques.


Altocumulus lenticularis vistos mirant cap a Calonge, amb l'edifici Les Moreres en primer pla.


El vent de llebeig i el sol facilitaren una remuntada dels termòmetres. La temperatura màxima més alta al Baix Empordà van ser els 14,4ºC de La Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa es quedà en els 11,7ºC de Calonge-Mas Pallí o de Palamós mateix.
Per la seva banda, les mínimes es van moure entre els 2,6ºC de Calonge, com a mínima més baixa, i els 4,9ºC de Palamós, com a mínima més alta.


"Kitesurfistes" i Stratocumulus lenticularis.


Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 10 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,7ºC, mínima 4,9ºC. Estat del cel enterenyinat per Cirrus, Cirrostratus i Altostratus, amb grans clarianes i resol, tot això amb intervals d'Altocumulus lenticularis i Stratocumulus lenticularis. Alguna roina o plugim de matinada. Pluja inapreciable. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 1m a les 15:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1004hPa. Humitat relativa màxima 80%, mínima 67%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Més imatges d'ahir diumenge 10 de febrer a Palamós amb núvols lenticulars i garbinada: