Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 15 de febrer del 2013

Divendres amb matí assolellat i tarda ennuvolada

El migdia assolellat d'avui divendres amb algun Stratocumulus. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya


Avui divendres podem dir que el dia s'ha dividit en dues meitats, meteorològicament parlant, amb un matí assolellat i una tarda amb núvols baixos abundants.
Així mateix, el vent de tramuntana altre vegada ens ha afectat amb major o menor intensitat durant bona part del dia, però amb sense tanta força com en jornades anteriors.

Ratxes màximes de vent de tramuntana d'avui divendres a l'Empordà:

Portbou 90km/h., Figueres 70km/h., Castelló d'Empúries 66km/h., Verges 63km/h., La Jonquera 60km/h., Calonge-Mas Pallí 52km/h.

D'altre banda, la temperatura màxima s'ha recuperat fins i tot a Palamós, on els darreres dies encara es veia una mica frenada degut al vent fresc de mar.
La màxima més alta a la nostre comarca s'ha donat a Calonge amb 16,0ºC i la màxima més baixa ha tingut lloc ben a prop, a Calonge-Mas Pallí amb 13,8ºC.
Les mínimes han oscil·lat entre els 2,5ºC de Bellcaire d'Empordà i els 6,9ºC de Calonge-Mas Pallí.

Malgrat els núvols baixos abundants que han arribat durant la tarda, estem sota el radi d'acció de les altes pressions. Aquesta situació anticiclònica es veu clarament amb l'aparició del fenomen de ls minves, amb unes aigües del mar força baixes i que deixen al descobert les algues més superficials, tal com apreciem a la imatge inferior.


Minves d'avui divendres degut a les altes pressions que han arribat a 1021hPa.


Altres dades meteorològiques d'avui divendres 15 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,6ºC, mínima 5,9ºC. Estat del cel amb domini del sol al matí i abundants Stratocumulus de tarda. Vent de tramuntana a 15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 53km/h N. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 0,68m a les 15:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 50%. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i xiom.cat