Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 2 de febrer del 2013

Previsió per les properes hores

Mapa de pressió en superfície previst per la propera nit. Les isòbares molt juntes ens diuen que farà un vent molt fort. Font: meteo.cat


Avui dissabte a Palamós hem d'esperar algunes franges de núvols baixos i mitjans decoratius, més destacats cap al sud i sobre el mar. L'ambient serà notablement fred a causa del descens de les temperatures i al fort vent imperant, sobretot a partir del vespre.

La temperatura màxima serà més baixa que el dia anterior i pot rondar els 10/12ºC a la nostre zona.

El vent al nostre sector costaner, durant el matí bufarà amb component nord, a 10/12 nusos de mitjana., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 25/30 nusos i a 45 nusos al cap de Creus, amb ratxes de 120km/h. A la tarda la tramuntana s'enfortirà a 20/25 nusos de mitjana, amb alguna ratxa propera als 80km/h a partir del vespre/nit. Mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 45/50 nusos de mitjana, amb alguna ratxa superior als 130/140km/h al nord del cap de Creus. A la nit tindrem tramuntana intensa i freda, a 30 nusos de mitjana, amb ratxes superiors.

A mar durant el matí s'espera que hi hagi marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda tindrem marejol o maror arran de costa, però a poca distància esperem que hi hagi de forta maror a maregassa. A la nit hi haurà una situació similar, amb ones d'uns 2,5m lluny de la línia de costa i d'uns 5 metres al Golf de Lleó.


Mapa de vent en superfície al Mediterrani Occidental previst per la propera nit de dissabte a diumenge. La tramuntana superarà els 40 nusos de mitjana.


Demà diumenge, a Palamós ens espera un dia molt fred i ventós, però amb domini del sol.

La temperatura mínima serà més baixa que el dia anterior. La màxima també serà inferior, ja que pot rondar els 8/10ºC, amb sensació de més fred degut al vent.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 35/40 nusos de mitjana, amb ratxes properes als 100km/h, durant la matinada de diumenge. Mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 45/50 nusos, amb ratxes d'uns 140km/h a prop del cap de Creus. Al matí tindrem una situació similar. La tramuntanada violenta es pot allargar fins a mitja tarda. A partir del vespre i durant la nit, anirà amainant fins quedar aire de tramuntana a la matinada del dilluns. Mar endins, però, encara podrà bufar a 35/40 nusos.

A mar tindrem maror a la línia costanera, però a poques milles mar endins s'espera de forta maror a maregassa, fins al vespre. Al llarg de la nit l'onatge anirà a la baixa, però quedarà mar de fons d'un metre arran de costa i forta maror mar endins.