Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 28 de febrer del 2013

Dijous amb molts núvols i algunes pluges

Maror i cel cobert avui al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Avui dijous, la pertorbació mediterrània que hi ha centrada entre la costa valenciana i Eivissa, ens ha enviat algunes bandes de precipitació en forma de plugims i ruixats intermitents.
Malgrat que les precipitacions d'avui han sigut molt modestes, amb 5,4mm recollits a Palamós, al llarg de les properes hores i, especialment durant el matí del divendres, ens arribarà el gruix de la borrasca, provocant que els registres pluviomètrics siguin molt destacats.

Pluges d'avui dijous 28 de febrer al Baix Empordà:

Calonge-Mas Pallí 9,2mm., Monells 8,9mm., Castell d'Aro 7,1mm., La Bisbal d'Empordà 6,8mm., Palamós 5,4mm., Bellcaire d'Empordà 3,4mm.

Cal destacar que algun dels ruixats intermitents que han caigut avui, venien acompanyats per algun granet de glaç d'un mil·límetre de diàmetre, tot això de bon matí i a la tarda, sobretot cap a Calonge i a Sant Antoni de Calonge.

Temperatures d'avui dijous 28 de febrer al Baix Empordà segons el Servei Meteorològic de Catalunya:

Serra de Daró màx. 12,0ºC, mín. 0,8ºC. Castell d'Aro màx. 11,4ºC, mín. 2,9ºC., La Bisbal d'Empordà màx. 11,4ºC, mín. 1,1ºC., Monells màx. 11,2ºC, mín. -0,1ºC., Torroella de Montgrí màx. 12,4ºC, mín. 1,5ºC., La Tallada d'Empordà màx. 11,7ºC, mín. 1,1ºC.

Altres dades meteorològiques d'avui dijous 28 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,5ºC, mínima 6,1ºC. Estat del cel ennuvolat (As, St, Sc, Ns i Cu). Vent de component NE i E, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 58km/h NE. Estat de la mar amb maror arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 87%, mínima 65%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat. (Les dades són fins les 21:30h.)


Pluja i mala mar avui al migdia. Imatge captada per la càmera del Temps de TV3 de Platja d'Aro.


La previsió ens diu que la borrasca mediterrània s'anirà centrant a sobre les Balears, amb la qual cosa, a Palamós cal esperar que les pluges segueixin amb nosaltres. Les precipitacions es faran més intenses i persistents al llarg de la matinada i el matí del divendres, aquesta situació duraria fins la tarda/vespre. No es descarta que pugui caure algun ruixat amb forta intensitat i acompanyat per tempesta.
No cal dir que amb aquesta situació el sol brillarà per la seva absència al llarg de tot el dia.
Al final de l'episodi de pluges es podrien haver acumulat uns 40/50mm a Palamós i, de forma local, poden recollir-se entre 80/100mm en alguns indrets de l'interior de la comarca.

La temperatura mínima podrà ser una mica més alta i la màxima no experimentarà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est o nord-est, a 20/24 nusos de mitjana amb ratxes superiors, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí i a la tarda tindrem una situació similar. A partir del vespre i durant la nit, entrarà vent de tramuntana a 20 nusos de mitjana. Mar endins pot bufar a 30 nusos.

A mar cal esperar que hi hagi un progressiu augment de l'onatge amb el pas de les hores. Al llarg de la matinada i durant la resta del dia es poden formar ones d'uns 3,5m a la mateixa línia costanera., mar endins poden superar els 4m. Es recomana precaució i no apropar-se temeràriament allà on trenquen les onades.


Mapa d'onatge significant previst per divendres a les 18:00h. s'esperen ones de 3/4m.