Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 22 de febrer del 2013

Dades d'un divendres fred i plujós

Cel cobert amb plugim feble i alguns bancs de boira a Romanyà de la Selva (300msnm). Imatge captada aquesta tarda.


Tal com era previst, avui divendres hem tingut un dia ennuvolat, fred i plujós.
Com veiem a les imatges captades aquesta tarda des de Romanyà de la Selva, punt situat a uns 300msnm, les precipitacions no han sigut en forma de neu fins ben bé a dalt dels cims de les Gavarres, com per exemple a la muntanya dels Àngels (485msnm), la qual ha quedat ben emblanquinada (vegeu la foto nº8 http://www.324.cat/foto/29834/Cel-de-neu).

Altres indrets com la població de La Vajol (546msnm) situada al nord de l'Alt Empordà (Serra de les Salines), els paisatges també han quedat tenyits de blanc.

Cal destacar que a Palamós hem pogut recollir uns 9,2mm de precipitació molt ben caiguda, en forma de plugims dispersos i acompanyats de forma anecdòtica amb algun granet de glaç.

Dades de precipitació recollida al Baix Empordà en les darreres 24 hores:

La Bisbal d'Empordà 11,9mm., Calonge 9,9mm., Palafrugell 9,6mm., Sant Feliu de Guíxols 9,0mm., Calonge-Mas Pallí 8,8mm., Verges 5mm., Les Olives 4,1mm., Bellcaire d'Empordà 3,0mm.


Plugims, roines i boirines a les Gavarres. Imatge d'aquesta tarda.


Pel que fa a les temperatures, avui hem tingut un dels dies més freds de l'hivern a la nostre comarca, sobretot les màximes. La màxima més alta han sigut els 9,4ºC de Sant Feliu de Guíxols i la màxima més baixa s'ha quedat en els 7,9ºC de Les Olives. D'altre banda, la mínima més baixa han sigut els 3,3ºC de Calonge-Mas Pallí i la mínima més alta ha arribat a 4,7ºC a Calonge.

Altres dades meteorològiques d'avui divendres 22 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 8,4ºC, mínima 4,2ºC. Estat del cel: cobert amb plugims, en alguns casos acompanyast per algun granet de glaç. Pluja 9,2mm. Vent amb predomini del component ONO i NE, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 34km/h E. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1004hPa, mínima 1002hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 88%. Dades de meteoclimatic.com.


Bancs de boires (Stratus), arrossegant-se pels turons de les Gavarres aquesta tarda.