Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 de febrer del 2013

Dades dels darrers dies i previsió per aquest dimecres

El migdia assolellat d'avui dimarts a Platja d'Aro, al fons de la imatge apareix Palamós.
Imatge captada per la càmera del Temps de TV3.


A l'inici d'aquesta setmana ha predominat la bonança i la tranquil·litat meteorològica, tot això abans del nou canvi de temps que ens ha de deixar uns pròxims dies més freds i ventosos, especialment a partir del dijous, on la tramuntana intensa serà la protagonista.

Concretant, el passat dilluns 4 de febrer a Palamós hi va haver un celatge molt interessant, degut al pas de nombrosos núvols alts i mitjans (Ac i Ci), però amb predomini de sol o resol.

Les temperatures màximes a la nostre comarca es van moure entre els 18,0ºC de Bellcaire d'Empordà, com a màxima més alta, i els 12,8ºC de Palamós-La Fosca com a màxima més baixa.
Les mínimes van ser més baixes als indrets fondos que a les zones elevades. La mínima més baixa foren els -0,4ºC de La Bisbal d'Empordà i la mínima més alta sigueren els 5,8ºC de Calonge-Mas Pallí.

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 4 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,2ºC, mínima 2,7ºC. Aire de tramuntana a primeres i darreres hores del dia i vent de component sud a les hores centrals, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 24km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa, mar de fons, i maror mar endins (onatge sig. de 0,9m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1026hPa, mínima 1024hPa. Humitat relativa màxima 77%, mínima 31%.


Avui dimarts 5 de febrer, el temps ha sigut molt semblant al dia anterior. Fins a migdia ha dominat el sol amb algun núvol Altocumulus decoratiu, encara que amb el pas de les hores el cel s'ha anat ennuvolant amb l'arribada d'una capa extensa d'Altocumulus i Altostratus que han acabat cobrint el cel a la tarda.

Pel que fa a les temperatures d'avui dimarts al Baix Empordà, la màxima més alta han sigut els 18,9ºC de La Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa ha pujat fins als 13,2ºC a Palamós.
Les mínimes han oscil·lat entre els 1,1ºC de Verges com a mínima més baixa i els 9,2ºC de Calonge-Mas Pallí com a mínima més alta.

Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 5 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,2ºC, mínima 4,7ºC. Aire de tramuntana a primeres i darreres hores del dia i vent de component sud a les hores centrals, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 24km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa, mar de fons, i maror mar endins (onatge sig. de 0,57m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 65%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dimecres s les 12:00h. Veiem com el vent serà fluixet.


Aquest dimecres, a Palamós hem d'esperar un dia amb nuvolositat variable en varis nivells i algunes clarianes.

La temperatura mínima serà igual o una mica més alta que el dia anterior. La màxima serà similar o una mica més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda es preveu vent fluixet de direcció variable. A prop del cap de Creus hi haurà mestral a 30/35 nusos de mitjana amb cops superiors. A la nit tindrem una entrada sobtada de la tramuntana amestralada a uns 20 nusos de mitjana, amb cops superiors. Mar endins i al nord del cap de Begur la tramuntana pot bufar a 40 nusos.

A mar tindrem mar arrissada arran de costa durant la nit/matinada de dimarts a dimecres, però mar endins hi haurà marejol o maror. Al llarg del dia esperem marejol arran de costa. Mar endins el temporal anirà en augment fins quedar forta maror o maregassa a la nit.