Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 3 de setembre del 2014

2 de setembre: sol i mínimes fresques a l'interior

El sol del mes de setembre ajuda a madurar les últimes figues.


La segona jornada del mes de setembre, va estar de nou caracteritzada per la placidesa meteorològica, amb absència de núvols i un amplitud tèrmica que de mica en mica es va intensificant, especialment a l'interior de la comarca, perqué les nits cada cop són més llargues.
Si a la major durada de la nit, l'hi afegim una matinada asserenada com la que hi hagué ahir dimarts 2 de setembre, no és d'estranyar que ja hi hagin mínimes força fresques a l'interior de la comarca, com per exemple els 15,1ºC assolits a Bellcaire d'Empordà.
Tot i que les matinades ja comencen a ser fresques, de dia es mantenen les constants estiuenques, amb sol i unes temperatures que ajuden a madurar les darreres varietats de figues, com la que veiem a la fotografia de l'encapçalament, captada ahir a la tarda des de la població veïna de Calonge.

A part de la maduració dels fruïts típics d'aquestes dates, un altre efecte del temps càlid i assolellat el trobem a les platges, ja que aquestes tornaren a presentar una gran afluència de banyistes, tal com podeu observar a la fotografia inferior.

En un altre ordre de coses, segons els darrers mapes, sembla que el canvi de temps previst pel dijous serà menys important d'allò que preveien en dies anteriors., no obstant, malgrat que avui dimecres a Palamós tornarem a tenir un temps bàsicament assolellat i xafogós, per demà dijous sembla que els núvols poden augmentar notablement i, fins i tot, no es descarta que puguin caure quatre gotes a partir del migdia.


El temps d'estiu ahir dimarts al migdia a la cala Rovira. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Seguint amb l'actualitat meteoròlogica, cal destacar que, segons una notícia publicada ahir dimarts a Ràdio Palamós, la suma de la pluja caiguda en els mesos de juliol i agost quasi quadriplica la mitjana dels últims 20 anys.
Notícia: http://www.radiopalamos.cat/radio.php?ap=a61s00&id_registre=1293

D'altre banda, les temperatures màximes registrades ahir dimarts 2 de setembre al Baix Empordà, van oscil·lar entre els 32,4ºC de la Bisbal d'Empordà, com a màxima més càlida, i els 24,8ºC de Palamós-la Fosca, com a màxima més baixa. Altres màximes del dia foren els 30,6ºC de les Olives o els 30,4ºC de Bellcaire d'Empordà.
Així mateix, les mínimes van moure's entre uns frescos 15,1ºC de Bellcaire d'Empordà, com a mínima més baixa, i els 19,2ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més elevada.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 2 de setembre del 2014 a Palamós., temperatura màxima 25,2ºC, mínima 18,0ºC. Estat del cel asserenat a la nostre vertical, amb alguns Cu al migdia mirant cap al nord-oest. Vent del ESE al matí, a 5/10 km/h de mitjana., vent del SO a partir de les 17:30 h, a 10 km/h de mitjana., vespre/nit amb vent en calma. Ratxa màxima de vent 21 km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i un xic de marejol a la tarda., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 1,17 metres a les 09:00h davant del cap de Begur i de 0,59 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 58%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)