Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 24 de setembre del 2014

22 i 23 de setembre: cels grisos i poca xafogor

El cel gris i monòton del passat dilluns al migdia. Imatge mostrada al programa Vespre a La 2 (minut 54:33).


Tal com es preveia, en les dues últimes jornades el temps ha tingut unes característiques més pròpies de la tardor que ha començat que no pas de l'estiu que hem deixat enrera.
Si fins ara, el mes de setembre havia estat marcat per un ambient estiuenc, a causa de la forta xafogor, algunes nits tropicals i moltes estones de sol, el passat dilluns i ahir dimarts, el pas d'algunes bandes nuvoloses molt desgastades, formades majoritàriament per núvols alts i mitjans, provinents d'una pertorbació que ha afectat el sud del país, a Palamós ens ha deixat dos dies dominats pels núvols., a més, la menor insolació i la renovació de la massa d'aire que ha proporcionat el vent del nord, s'han endut la forta xafogor i han fet disminuir les màximes clarament per sota dels 30ºC a l'interior de la comarca.

Entrant en detalls, el passat dilluns 22 de setembre, tal com podeu apreciar a la foto de l'encapçalament, vàrem tenir un cel gris i monòton.
Al matí s'observaren 8/8 As, Ac, Sc i St, amb un xic de resol esporàdic. Al migdia s'obrí alguna tímida clariana amb 7/8 Ci, As, Ac, Sc i St. A la tarda es van mantenir els núvols amb 7/8 o 8/8 As, Ac Sc i St.

Pel que fa a les temperatures màximes assolides al Baix Empordà el passat dilluns, aquestes van ser més baixes que el dia abans, ja que van moure's entre els 24,2ºC de Torroella de Montgrí, com a màxima més alta, i els 22,2ºC de Palamós, com a màxima més baixa.
Per la seva banda, la mínima més curta arribà fins als 17,1ºC de Bellcaire d'Empordà, mentre que la mínima més alta assolí 20,6ºC a Sant Feliu de Guíxols.Dades de Meteoclimatic

Altres dades meteorològiques del passat dilluns 22 de setembre del 2014 a Palamós., temperatura màxima 22,2ºC, mínima 19,8ºC. Vent de direcció NE fins a les 15:30h, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del SO a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 21 km/h NE. Estat de la mar amb arrissada o un xic de marejol., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,82 metres a les 12:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 68%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Núvols en varis nivells i tímides clarianes ahir dimarts al migdia, amb poca humitat i només 21ºC. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Per finalitzar el resum meteorològic, els fets més remarcables d'ahir dimarts 23 de setembre es poden resumir de la següent manera.
Finalment, la poca precipitació esperada només va fer acte de presència durant la nit/matinada de dilluns a dimarts, en forma d'alguna roina o plugim inapreciable i esporàdic. Malgrat tot, a Palamós l'ambient va ser molt agradable al llarg de tot el dia, gràcies a una temperatura màxima de 22,2ºC i a una humitat relativa que va devallar fins a un mínim del 54%.

D'altre banda, l'estat del cel matinal es presentà ennuvolat, amb entre 6/8 o 8/8 Ac, As, Cu i Sc. Al migdia s'obrí alguna tímida clariana, tal com s'intueix a la imatge superior, fins a deixar-nos una tarda amb moltes estones de sol i 6/8 Ci, As, a més d'entre 4/8 o 5/8 Ac i Sc.

En relació a les temperatures màximes que tingueren lloc ahir dimarts al Baix Empordà, aquestes van recuperar-se lleugerament a l'interior. La màxima més alta assolí 26,9ºC a Torroella de Montgrí, i la màxima més curta foren els 22,0ºC de Sant Feliu de Guíxols.
Per la banda de les mínimes, trobem que la mínima més fresca van ser els 16,6ºC de les Olives, mentre que la mínima més càlida foren els 18,8ºC de Sant Feliu de Guíxols. Dades de Meteoclimatic

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 23 de setembre del 2014 a Palamós., temperatura màxima 22,2ºC, mínima 18,7ºC. Pluja ip. Vent del N fins a les 10:30h, a 5 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del ESE i NE, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h vent del SO i del O, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 19 km/h NE. Estat de la mar amb marejol, mar de fons del NE., mar endins hi havia forta maror o maror (onatge sig. de 1,88 metres a les 10:00h davant del cap de Begur i de 1,05 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 54%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)