Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 1 de setembre del 2014

L'agost acaba amb temps assolellat

La tarda plàcida d'ahir diumenge a Tamariu, amb mar arrissada. Foto mostrada a l'inici de l'Espai del Temps de TV3.


Ahir diumenge 31 d'agost, vàrem acomiadar el vuitè mes de l'any amb un temps assolellat i plàcid, tal com podeu comprobar a les tres fotografies que il·lustren aquest post, les quals foren captades des de Tamariu ahir a la tarda.
Tot i que la jornada dominical va acabar amb sol, una altre vegada hi va haver nuvolositat abundant durant el matí.

Concretament, a Palamós, a primeres hores del dia s'observaren núvols en varis nivells troposfèrics que dificultaren l'aparició de l'astre rei per l'horitzó de llevant., en total, hi havien 7/8 Ci, Ac, a més d'entre 5/8 o 6/8 Cu i Sc.
Al llarg del matí es van mantenir els núvols com a factor destacat, amb alguna clariana transitòria i entre 5/8 o 7/8 Ci, Ac i Sc. A partir del migdia el sol es va acabar imposant, fins a deixar-nos una tarda amb tan sols 2/8 Sc.

Parlant del temps més immediat, per aquesta primera setmana del mes de setembre, a Palamós hem d'esperar una situació molt semblant a la succeïda durant la major part de l'estiu.
Durant les tres primeres jornades caldrà esperar que el sol i la xafogor dominin el panorama meteorològic, no obstant, es preveu que el temps es torni a embolicar entre el dijous i el divendres.
El pas d'un embossament d'aire fred en altura, amb isotermes d'entre -12/-13ºC a 500hPa, coincidirà amb la presència de vents febles de llevant o xaloc carregats d'humitat, amb la qual cosa, els núvols de desenvolupament vertical podran crèixer de forma notòria, i descarregar ruixats i tempestes moderades a qualsevol indret de la nostre comarca.


La tarda assolellada d'ahir diumenge a Tamariu.


Pel que fa a les temperatures màximes esdevingudes al Baix Empordà ahir diumenge, aquestes van ser força caluroses, ja que van moure's entre els 31,4ºC de la Bisbal d'Empordà, com a màxima més alta, i els 25,6ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a màxima més baixa. Altres màximes destacades per la banda alta del termòmetre foren els 30,2ºC de Torroella de Montgrí, els 30,1ºC de les Olives o els 29,8ºC de Calonge.
Per la seva banda, les mínimes també van ser típicament estiuenques, amb molts registres per sobre dels 20ºC.
La mínima més curta arribà fins als 18,3ºC de les Olives, i la mínima més alta assolí 21,3ºC a Palamós. Altres mínimes prou càlides van ser els 20,4ºC de Sant Feliu de Guíxols, els 20,4ºC de Palamós-la Fosca o els 20,2ºC de Palafrugell. Dades de meteoclimatic

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 31 d'agost del 2014 a Palamós., temperatura màxima 26,4ºC, mínima 21,3ºC. Vent de direcció variable al matí, a 2/5 km/h de mitjana., tarda amb domini del component S i SO, a 10/15 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 27 km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada., mar endins hi havia maror o marejol (onatge sig. de 0,82 metres a les 10:00h davant del cap de Begur i de 0,47 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 68%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


La mar plana o arrissada d'ahir diumenge des de Tamariu.