Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 4 de setembre del 2014

3 de setembre: un dia radiant, però tornen els núvols

Núvols alts indicadors del canvi de temps d'avui dijous.


Ahir dimecres 3 de setembre, hi va haver una altre jornada excel·lent pels amants del sol i la platja, ja que aquests van poder gaudir d'un dia radiant, i amb una temperatura de l'aigua del mar que actualment es troba entre els 22/23ºC a la nostre zona, entre els 24/25ºC a la Costa Central i al voltant dels 26ºC a la Costa Daurada.

Tot i la tranquil·litat que hi hagué, al vespre van aparèixer els primers símptomes de canvi de temps en forma de núvols alts, tal com podeu veure a la foto superior i a la que tanca aquest post.
Aquests núvols Cirrus esfilagarsats, ens indicaven que avui dijous la situació meteorològica ha de canviar a una major inestabilitat, la qual ja fou anunciada en anteriors articles. A Palamós, segons els mapes recents, hem d'esperar que encara hi hagin algunes clarianes durant les immediates hores, no obstant, el cel anirà quedant ennuvolat, i no es descarta que pugui caure algun petit ruixat al final del dia.
Cap a l'interior de Girona, la presència d'una àrea de baixes pressions, acompanyada per una capa d'humitat en nivells baixos de la troposfera, pot facilitar que creixin núvols de tempesta a partir del migdia. Aquests núvols de desenvolupament vertical, es veuran afavorits per l'efecte orogràfic de les muntanyes, i algunes de les precipitacions poden ser localment intenses.


Imatge típicament estiuenca vista ahir dimecres al migdia a la cala Rovira, amb marejol. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


A part de més núvols, aquest canvi de temps mantindrà les temperatures en valors molt més moderats que dies enrera, de fet, ahir dimecres ja es va observar un lleuger descens dels termòmetres.
Al Baix Empordà, trobem que els 27,4ºC de Torroella de Montgrí va ser la màxima més alta del dia, quedant lluny dels 32,4ºC que van tenir el dimarts anterior a la Bisbal d'Empordà.
La màxima més baixa d'ahir van ser els 22,8ºC de Palamós, un valor ja més propi de la primavera o de la tardor, que no pas de l'estiu.
Per la banda de les mínimes, aquestes van oscil·lar entre uns frescos 16,2ºC assolits a Calonge, com a mínima més curta, i els 19,5ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic 

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 3 de setembre del 2014 a Palamós., temperatura màxima 22,8ºC, mínima 17,9ºC. Estat del cel asserenat al matí., tarda amb només 1/8 Ci, i vespre amb entre 2/8 o 3/8 Ci i Ac. Vent del N a primeres hores, a 2/5 km/h de mitjana., vent del NE al matí i al migdia, a 10 km/h de mitjana., vent del E a la tarda, a 5/10 km/h de mitjana., vent en calma al vespre. Ratxa màxima de vent 27 km/h NE. Estat de la mar amb mar plana o arrissada a primeres hores del dia i al vespre, al centre del dia hi havia marejol., mar endins hi havia maror o marejol (onatge sig. de 1,17 metres a les 09:00h davant del cap de Begur i de 0,35 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 82%, mínima 56%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Núvols alts d'ahir al vespre que anuncien canvi de temps.