Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 15 d’agost del 2015

14 d'agost: la pluja de tarda buida les platges

Grop observat ahir divendres a primeres hores de la tarda des de La Fosca, mirant cap a l'interior del Baix Empordà. Foto mostrada a l'inici de l'Espai del Temps de TV3.


Tal com es preveia, l'actualitat meteorològica de Palamós, ahir divendres 14 d'agost va estar marcada per la presència d'un embossament d'aire fred en altura, el qual provocà l'aparició d'alguns plugims al llarg de la tarda.
Després d'un matí bàsicament assolellat, amb núvols en varis nivells formats per entre 3/8 i 4/8 Ci, Cs i Ac, juntament amb 4/8 Cu i Sc., a partir del migdia les grans nuvolades que van crèixer cap a l'interior de la comarca es van apropar cap a la costa.
Aquest fet va acabar deixant el cel ennuvolat per 7/8 Cu, Ns i Sc, amb Cb mirant cap a l'interior, tot això a primeres hores de la tarda. Malgrat el grop que s'acostava, les precipitacions que van afectar la nostre vila al llarg de tota la tarda foren en forma de plugims, amb algun petit ruixat intercalat.
Aquesta pluja, com que no va caure de cop, va ser molt ben aprofitada i semblava ben bé que fos una pluja típicament hivernal, d'aquella d'anar fent. Al llarg de les diverses hores que va estar plovent es van recollir 5,6 mm al centre del nucli antic i 10,2 mm a La Fosca, tot això dins un ambient més fresc del que estem acostumats en aquestes dates.

Com és normal, la pluja pausada i continuada va buidar les platges de banyistes, després d'un matí on encara es va poder parar el sol.
Tot i que la pluja va caure sense gaire rebombori a la línia de costa, en algun sector de l'interior del Baix Empordà, entre La Bisbal d'Empordà i Monells, els ruixats van ser més intensos.


Estampa inusual amb la Platja Gran sense banyistes ahir divendres 14 d'agost a la tarda.


Sol a la Platja de La Fosca, però amb tempesta cap a l'interior de la comarca ahir al migdia.


Altres dades de precipitació caiguda ahir divendres al Baix Empordà, segons Meteocat i Meteoclimatic:

La Bisbal d'Empordà 27,4 mm., Monells 21,1 mm., Calonge-Mas Pallí 7,4 mm., Calonge 6,5 mm., Castell d'Aro 6,3 mm., Sant Feliu de Guíxols 5,0 mm., Palafrugell 4,8 mm., Torroella de Montgrí 4,8 mm., La Tallada d'Empordà 3,4 mm., Les Olives 2,8 mm., Verges 1,6 mm.

En un altre ordre de coses, les temperatures màximes registrades ahir divendres 14 d'agost al Baix Empordà, van ser entre 2 i 4 graus més baixes comparades amb els registres del dia anterior, siguent la baixada més important a l'interior de la comarca que no pas a la costa.
Els 28,9ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la màxima més alta del dia, en canvi, la màxima més baixa foren els 24,8ºC de Calonge-Mas Pallí.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van tenir lloc a darreres hores del dia. Els valors baixar entre 1 i 2ºC a l'interior, però a la costa la baixada encara va ser més important, ja que els registres foren entre 3 i 5ºC més baixos, comparats amb els del dia abans.
En aquest sentit, els 17,0ºC de Monells van ser la mínima més fresca, i els 19,5ºC de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir divendres 14 d'agost al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 28,9ºC (17,6ºC)., Monells 28,4ºC (17,0ºC)., Torroella de Montgrí 27,1ºC (18,2ºC)., La Tallada d'Empordà 26,9ºC (18,2ºC)., Castell d'Aro 26,5ºC (17,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 14 d'agost del 2015 a Palamós., temperatura màxima 26,0ºC, mínima 19,4ºC. Vent: fins les 08:00h vent del N, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del E i NE, a 10/15 km/h de mitjana., a partir de les 15:00h vent del ONO, a 10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32 km/h ONO. Estat de la mar amb marejol., mar endins hi havia forta maror o maror (onatge sig. de 1,76 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 1,17 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 55%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


3 fotos més d'ahir divendres, amb la Platja Gran sense banyistes i la tempesta de l'interior vista des de La Fosca