Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 d’agost del 2015

20 i 21 d'agost: el temps assolellat torna a omplir les platges

Temps assolellat amb la platja de Cala Rovira plena de banyistes el passat dijous. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


El temps assolellat dels dos últims dies i el fet que el mercuri s'hagi enfilat fins als 30ºC a l'interior de la comarca baixempordanesa, ha consolidat el temps d'estiu.  Això ha provocat que les platges tornessin a presentar el seu aspecte habitual en aquestes dates, tal com podeu veure a les imatges d'aquest post.
Aquests temps típicament estiuenc, durant aquest cap de setmana es pot veure una mica enterbolit degut al pas d'una pertorbació.
Per avui dissabte, a Palamós s'espera que hi hagin núvols en varis nivells que arribin a tapar el sol durant molts moments, a més, no es descarta que pugui caure algun plugim o petit ruixat en les properes hores. Després de la línia d'inestabilitat que ens afectarà avui dissabte, demà diumenge es preveu que arribi una pertorbació entre la matinada i el matí, amb la qual cosa, altre vegada poden arribar algunes nuvolades que descarreguin algun petit ruixat tempestuós en qualsevol moment del dia.
De cares al dilluns i a la matinada del dimarts l'ambient seria una mica més fresc i amb tramuntana fluixa.


Mapa de precipitacions en 3h previst per avui dissabte al migdia. Veiem com pot ploure a molts indrets del país.


En relació al temps que hem tingut, el passat dijous 20 d'agost va ser un dia majoritàriament assolellat, malgrat alguns núvols decoratius a primeres hores del dia, amb 3/8 Ci i Ac.
Després d'un migdia i una tarda amb el cel asserenat, al vespre es va produir la novetat del dia amb l'arribada de núvols alts 4/8 Ci, els quals deixaren una posta de sol rogenca.

Pel que fa a les temperatures màximes que tingueren lloc el passat dijous al Baix Empordà, aquestes van pujar a tot arreu, però amb diferent grau d'intensitat., per exemple, a La Bisbal d'Empordà la màxima va ser 1,7 graus més alta, però a Torroella de Montgrí només va pujar 4 dècimes més que el dia abans.
Els 30,2ºC de Les Olives van ser la màxima més alta, per contra, els 26,1ºC de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a màxima més baixa.
Per la banda de les mínimes, veiem com aquestes van pujar lleugerament en tots els casos., en aquest sentit, els registres van bellugar-se entre els 14,8ºC de Monells, com a mínima més fresca, i els 19,8ºC de Palamós, com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dijous 20 d'agost al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 29,8ºC (15,0ºC)., Monells 29,4ºC (14,8ºC)., La Tallada d'Empordà 28,8ºC (15,6ºC).,  Torroella de Montgrí 28,4ºC (15,7ºC)., Castell d'Aro 27,6ºC (16,3ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dijous 20 d'agost del 2015 a Palamós., temperatura màxima 26,4ºC, mínima 19,8ºC. Vent: fins les 10:00h va bufar vent de component variable, a 2 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del E i SE, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 17:00h vent del SSO, a 10 km/h de mitjana., a partir de les 21:00h vent del OSO, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 21 km/h SSO. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda., mar endins hi havia marejol (onatge sig. de 0,47 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,23 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 47%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Temps assolellat i banyistes a la Platja de Sant Antoni ahir divendres a la tarda. Font: càmera web de Sant Antoni de Calonge.


Per acabar el resum meteorològic, falta mencionar que ahir divendres 21 d'agost, el dia es va presentar assolellat i xafogós, amb el cel asserenat durant el matí i el migdia, no obstant, mirant cap a l'horitzó oest i nord-oest s'apreciava el creixement de Cumulonimbus que descarregaren ruixats cap a Osona i al Ripollès.
A Palamós, a partir de mitja tarda i durant el vespre ens va arribar una gran enclusa de tempesta que va acabar ocultant el sol amb 5/8 Ci, As i Ac, a més de 3/8 Sc.


Enclusa de tempesta ocultant el sol ahir a la tarda en el sector de Romanyà de la Selva.


Temps assolellat i la platja de Cala Rovira plena de banyistes ahir al migdia. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Així mateix, si ens fixem en les temperatures màximes registrades ahir divendres al Baix Empordà, aquestes van pujar lleugerament o bé es van mantenir estables, comparades amb les del dia anterior.
Els registres oscil·laren entre els 30,6ºC de Les Olives, com a màxima més alta, i els 26,6ºC de Calonge-Mas Pallí, com a màxima més baixa.
Així mateix, les mínimes van ser 1ºC més altes de mitjana, amb els 16,1ºC de Monells, com a mínima més fresca, i els 20,8ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més elevada. Dades de Meteoclimatic i Meteocat 

Màximes registrades ahir divendres 21 d'agost al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 29,4ºC (16,2ºC)., Monells 29,4ºC (16,1ºC)., La Tallada d'Empordà 28,9ºC (16,3ºC)., Torroella de Montgrí 28,6ºC (16,3ºC)., Castell d'Aro 28,2ºC (18,1ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 21 d'agost del 2015 a Palamós., temperatura màxima 26,9ºC, mínima 20,2ºC. Vent: fins les 10:00h vent de component ONO, a 2/5 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del ESE, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h vent del SSO, a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima 18 km/h SSO. Estat de la mar amb mar arrissada., mar endins hi havia marejol (onatge sig. de 0,23 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,23 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 39%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)