Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 25 de febrer del 2022

Dissabte 19 de febrer: un dia gris, amb tramuntana i quatre gotes inapreciables

Cel gris, marejol i un veler navegant amb tramuntana el passat dissabte 19 de febrer. Veiem que només utilitza un tros de la vela major per navegar, a causa del vent moderat. La gènova està recollida del tot. Al fons de la imatge s'aprecia la regata Palamós Optimist Trophy. 

El vent i l'estat de la mar van fer un altre gir de 180 º, deixant pas a unes condicions molt bones per navegar durant el passat dissabte 19 de febrer, la qual cosa va ser una gran notícia pel normal desenvolupament de la regata internacional Palamós Optimist Trophy. 
Es pot afirmar que es va viure una gran jornada de regates a Palamós, amb vent de tramuntana moderat i poca alteració marítima a la badia palamosina, després d'un divendres marcat pel garbí intens i la mala mar. 
Els grups groc, vermell, verd i blau van completar 3 proves i, aprofitant l'ocasió, el grup blanc en va navegar 4.

L'entrada de l'anticicló de les Açores en forma de falca sobre la península Ibèrica, va ocasionar aquesta situació de nord al golf de Lleó, però sense acostar-se a les tramuntanades fortes que han esdevingut en anteriors hiverns.
Així doncs, tal com es preveia, la famosa tramuntana no va bufar amb especial intensitat en el nostre sector costaner, arribant a uns 20 km/h de mitjana i enregistrant una ratxa màxima de 61 km/h a la zona del Passeig del Mar i de 53 km/h al Barri Vell de Palamós.
A part del vent del nord, el pas d'un front desfet va deixar-nos un dia fred i ennuvolat, amb alguna gota esporàdica i inapreciable a la nostra vila. De totes maneres, a Torroella de Montgrí van caure 1,2 mm, a Verges 0,6 mm i a Sant Feliu de Guíxols 0,3 mm, entre d'altres registres.
El cel tapat i l'entrada d'aire fred també ens deixaren una màxima lleugerament més baixa (divendres 14,3 ºC i dissabte 12,6 ºC).

Altres dades del passat dissabte 19 de febrer: màxima 12,6 ºC, mínima 9,0 ºC. Humitat del 58 al 93 %. Pressió màxima 1024 hPa, mínima 1017 hPa.  

Cel ennuvolat el passat dissabte 19 de febrer.

Cel ennuvolat i marejol el passat dissabte 19 de febrer, amb la regata d'optimist al fons de la imatge.

Cel ennuvolat el passat dissabte 19 de febrer.

Cel ennuvolat i marejol el passat dissabte 19 de febrer, amb la regata d'optimist al fons de la imatge.

Cel ennuvolat i marejol el passat dissabte 19 de febrer, amb la regata d'optimist al fons de la imatge.

Cel ennuvolat i marejol el passat dissabte 19 de febrer.