Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 24 de febrer del 2022

Divendres 18 de febrer: garbinada i núvols de vent

Vista panoràmica de la badia de Palamós amb garbinada, kitesurf i altocúmuls lenticulars el passat divendres 18 de febrer al migdia. 

Tal com es preveia, les condicions de vent a la badia de Palamós van fer un gir de 180 º.
Després d'un dijous amb absència de vent, el garbí fou el clar protagonista del passat divendres 18 de febrer. 
Davant de les previsions, la regata Palamós Optimist Trophy es va avançar i els quatre grups que no van navegar el primer dia van aconseguir completar la majoria de proves en una jornada èpica. Les condicions de vent foren extremes amb forta maror i ratxes de 30 nusos al camp de regata, amb la qual cosa al migdia el Comitè de Regates va decidir enviar la flota a terra i esperar que baixés una mica la intensitat del vent.
Cal destacar la gran actuació dels equips de rescat i entrenadors d'equip en aquelles difícils condicions que van garantir la seguretat de tots els regatistes.
A primera hora de la tarda, el vent va canviar a N, a uns 3-5 nusos i el Comitè de Regates presidit per Rafael Serrano "Luky" va decidir enviar la flota de tornada al camp de regata, fent tots els esforços possibles perquè s'iniciessin les proves. Quatre dels cinc grups van aconseguir completar la segona prova  i, malauradament, la prova del grup blanc es va aturar a causa de la caiguda del vent.

La temperatura màxima va marcar 14,3 ºC i la mínima fou de 6,6 ºC. El vent de garbí va bufar a uns 25-30 km/h de mitjana entre les 11:00h i les 16:00h més o menys, ratxa màxima 60 km/h. 
Maror o forta maror arran de costa. Alçada sig. de l'onatge d'1,76 m a les 13:00h a 19 milles del cap de Begur, alçada màxima de l'onatge 3,16 m a les 16:00h. 
Temps assolellat, amb alguns altocúmuls lenticulars i aparició de molts deixants dels avions a la posta de sol. Humitat relativa del 82 al 91 %. Pressió màxima 1021 hPa, mínima 1012 hPa. 

Vídeo de la garbinada i altocúmuls lenticulars el passat divendres 18 de febrer.

Els optimist esperant que baixés el vent al voltant del migdia del passat divendres 18 de febrer. 

Vista de la badia de Palamós amb garbinada, kitesurf i altocúmuls lenticulars el passat divendres 18 de febrer al migdia. 

Vista de la badia de Palamós amb garbinada, kitesurf i maror el passat divendres 18 de febrer al migdia. 

Vista de la badia de Palamós amb garbinada, kitesurf i maror el passat divendres 18 de febrer al migdia. 

Vista de la badia de Palamós amb garbinada, kitesurf i altocúmuls lenticulars el passat divendres 18 de febrer al migdia. 

Deixants dels avions vistos des de Romanyà de la Selva durant la posta de sol del passat divendres 18 de febrer.