Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 8 de febrer del 2022

Diumenge 6 de febrer amb minves i flors

El fenomen de les minves segueix entre nosaltres. Imatge captada el passat diumenge 6 de febrer des de la platja de Sant Esteve de la Fosca.


L'intent de canvi de temps del passat dissabte 5 de febrer va ser flor d'un dia. 
Els núvols baixos o de cert desenvolupament vertical es van desfer amb celeritat, i l'endemà l'astre rei va brillar amb força. 
El temps assolellat del passat diumenge 6 de febrer, va permetre que es pogués contemplar sense dificultats la bonica paleta de colors que ens deixa la floració dels comptats ametllers que sobresurten entre els marges i els camps de la vila palamosina. 
Tal com podeu veure a les imatges, actualment la floració dels ametllers també es veu acompanyada per l'espectacular floració de les mimoses, en una mena de simfonia de colors.

D'altra banda, l'impertorbable estabilitat atmosfèrica que ens dona l'alta pressió, manté el nivell del mar força baix. Les minves deixaren al descobert un altre dia les algues més superficials que cobreixen el rocam costaner. 
Altres dades que ens deparà la jornada dominical foren uns 13,2 ºC de màxima i una mínima de 6,7 ºC. Vent fluixet de garbí a les hores centrals, ratxa màxima 24 km/h. Humitat del 47 al 85 %. Pressió màxima 1028 hPa, mínima 1025 hPa.  

Imatges del passat diumenge 6 de febrer. Veiem la floració dels ametllers, les mimoses i minves a la platja de Sant Esteve de la Fosca