Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 16 de febrer del 2022

Núvols i clarianes des de la muntanya de Sant Sebastià (12 de febrer)



Malgrat el domini anticiclònic, el passat dissabte 12 de febrer va aparèixer un mantell de núvols baixos que ocultà l'astre rei, sobretot durant la primera part de la jornada. 
Els estratocúmuls que havien deixat un matí gris, deixaren pas a algunes tímides clarianes a partir del migdia, fins que el sol es va acabar imposant durant la tarda.
Les fotografies captades des de la muntanya de Sant Sebastià (Llafranc, Palafrugell), a part de mostrar-nos el famós paisatge d'aquesta zona, també deixen veure les ullades de sol que es van obrir poc després del migdia.
Aquella jornada a Palamós es va mantenir un ambient hivernal de dia, amb una màxima de només 11,7 ºC. No obstant això, per culpa dels núvols la mínima no va ser gaire baixa, amb 9,4 ºC. 
Com podeu comprobar, això va fer que l'amplitud tèrmica diària fos molt poc important a la nostra vila, amb tan sols 2,3 ºC de diferència entre la màxima i la mínima.
El vent va ser molt feble, amb predomini del component nord., ratxa més forta de 19 km/h. La humitat relativa es va moure entre un màxim del 81 % i un mínim del 63 %.
La pressió més alta va marcar 1027 hPa i la mínima 1024 hPa. Presència del fenomen de les minves.