Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 10 de febrer del 2022

Paisatge primaveral, però mirant de reüll la sequera

Cel serè i paisatge primaveral al Pla de Calonge el passat dimarts 8 de febrer.

El cel blau que ens va acompanyar el passat dimarts 8 de febrer, va ser el marc perfecte per gaudir amb plenitud del paisatge florit que embolcalla alguns sectors del Pla de Calonge, talment com si ja hagués arribat la primavera.
Sortosament, les abundants pluges caigudes durant el passat mes de novembre, permeten que la nostra zona no sigui de les més perjudicades degut a la manca precipitacions dels darrers dos mesos.
Tot i que les fotografies bucòliques ens transmeten que les plantes es troben en una molt bona situació, res més lluny de la realitat.
Si ens fixem en els sembrats d'hivern, es pot constatar que la falta de pluges està posant en perill el seu normal desenvolupament. Malauradament, les previsions semblen apuntar que aquesta manca de precipitacions abundants va per llarg. En tot cas, amb una mica de sort podrien caure quatre gotes entre diumenge i dilluns, encara que això no està clar del tot amb els mapes actuals.

A part d'un temps assolellat, el passat dimarts 8 de febrer va donar una temperatura màxima de 13,2 ºC i una mínima 6,7 ºC. 
El cel serè va donar pas a alguns núvols baixos durant la posta de sol. El vent fou feble i de direcció variable, amb predomini de l'est-nord-est al centre del dia, ratxa màxima 21 km/h. Humitat del 70 al 87 %. Pressió màxima 1033 hPa, mínima 1029 hPa. Dades del Barri Vell de Palamós, meteoclimatic.

Un sembrat del Pla de Calonge força esquifit degut a la manca de pluges el passat dimarts 8 de febrer.