Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 2 d’agost del 2010

Avís per tempestes


Mapa de risc de tempestes previst per les properes hores.

Durant les properes hores, està previst que l'activitat tempestuosa s'incrementi a tot el nordest de la Península Ibèrica. Actualment es pot apreciar com creixen importants tempestes a tot el nostre sector. Segons ESTOFEX (centre europeu experimental de predicció de tempestes) tenim un avís de nivell 2 fins a les sis del matí del dimarts., això vol dir que es poden formar tempestes severes, a tot el nordest de la Península, amb fortes ràfegues de vent, amb calamarsa o pedra i fins i tot es poden formar supercèl.lules amb algun petit tornado associat. Estarem atents a les informacions dels diferents mitjans.

Previsió per aquest dimarts

Per aquest dimarts a Palamós, es preveu que el temps es vagi estabilitzant, no obstant, caldrà estar atents durant aquest vespre/nit ja que encara podria caure algun ruixat o petita tempesta, amb força aparell elèctric i ràfegues de vent fortes. A l'interior de la demarcació hi pot descarregar alguna tempesta de forta intensitat, acompanyada amb calamarsa i provocar alguna petita inundació local. Dimarts es mantindran alguns núvols baixos que podran tapar el cel durant qualsevol moment de la jornada, especialment a primeres hores i a la tarda. Encara podria caure algun ruixat cap al Montseny.


El vent al nostre sector bufarà de component nord durant les properes hores, arribant als 20/24 nusos entrada la matinada. Al matí de dimarts tindrem gregal o provences a uns 8/10 nusos., aquest vent amainarà a mitja tarda, moment en el qual hi pot haver garbí fluix. Al vespre/nit tornaria a bufar la tramuntana.


L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada fins a la matinada, moment en el qual tindrem marejol a prop de la costa i maror mar endins, amb forta maror al nord del Cap de Begur. Al matí de dimarts hi haurà marejol, amb mar de fons de nord a prop de la costa, amb maror mar endins, a la tarda quedarà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A partir de la nit el mar es tornarà a alterar notablement fora de la protecció costanera.