Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 28 d’agost del 2010

L'huracà Danielle


Imatge de l'huracà Danielle presa des del satèl.lit Goes.


Tot i que es preveia una temporada d'huracans molt activa a l'Atlàntic, fins a dia d'avui la situació s'ha mostrat força tranquil.la, no ha estat fins els úlims dies on aquesta activitat s'ha vist incrementada notablement amb la formació d'un potent huracà de categoria quatre (fins ara), una tempesta tropical que podria afectar algunes illes del Carib i una ona tropical força activa que està sortint del Cap Verd.

Actualment el sistema tropical més important és l'huracà Danielle situat a l'est de les illes Bermudes. Aquest huracà de categoria quatre, ens mostra unes imatges molt fotogèniques com la que encapçala aquest article.
Segons el darrer butlletí del NOAA, el centre de l'huracà Danielle es trobava situat a 27,7 º nord 60,4 º oest, desplaçant-se a 15 km/h direcció nord/nordest. La seva pressió ha devallat fins als 942 hpa.

Els vents màxims sostinguts arribaven a 215 km/h, amb possibilitats que s'incrementin una mica. Els vents amb força d'huracà arriben fins a 95 km del seu centre i els vents de tempesta tropical arriben fins als 335 km de distància.


Trajectòria prevista de l'huracà.



Mapa sinòptic previst pel dilluns a la tarda. Observeu com es veu l'huracà situat a prop de Terranova, convertit en una borrasca típica de les nostres latituds, degut al seu desplaçament per aigües més fredes, però amb pressions extraordinàriament baixes. Es preveu que vagi cap al nord i s'ajunti amb altres sistemes de baixes pressions, a prop de Groenlàndia.