Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 d’agost del 2010

Previsió pel cap de setmana i dades d'avui


Mapa de superfície amb fronts, previst pel diumenge.

Aquest dissabte a Palamós, tindrem un dia assolellat amb notable sensació de xafogor. No s'espera que plogui.
A l'interior de la demarcació, poden crèixer núvols d'evolució diürna, amb possibilitat que caigui algun ruixat poc important i molt localitzat cap al Ripollès.

La temperatura màxima pujarà fins als 28/30 cº a la costa i fins als 33/35 cº a l'interior. La mínima baixarà fins als 20/22 cº a la costa i fins als 17/19 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona costanera estarà en calma o molt fluix de component oest, durant la nit del divendres al dissabte. Al llarg del matí de dissabte hi haurà vent entre garbí o xaloc, a uns 4/6 nusos. A la tarda hi haurà garbí a uns 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma durant la nit/matinada del divendres al dissabte. Al llarg del dissabte hi haurà una mica de marejol, sobretot a partir del migdia.


Aquest diumenge hem d'esperar un altre dia de ple estiu, amb ambient calurós i assolellat, amb l'aparició d'algun núvol alt a la tarda/vespre. No s'espera que plogui.

La temperatura es pot enfilar fins als 29/31 cº a la costa i fins als 34/37 cº a l'interior de la demarcació. La temperatura mínima pot baixar només fins als 21/23 cº a la costa i fins als 18/20 cº a l'interior, per tant serà una nit de mal dormir.

El vent a la nostra zona marítima bufarà molt fluix de component oest durant la matinada del diumenge. Al llarg del matí de diumenge entrarà el garbí a uns 8/10 nusos. A la tarda del diumenge el garbí es pot reforçar i arribar fins als 12/15 nusos. Amainant a partir del vespre encara que no desapareixerà del tot.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada durant la matinada del diumenge. Al matí de diumenge de mica en mica anirà augmentant a marejol, situació que es mantindrà a la tarda arran de costa, però amb maror mar endins i sobretot al nord del Cap de Begur (ones d'1m).

Dades actuals:

23,9 cº
91 % hr
1021 hpa
mínima 20,7 cº
màxima 27,3 cº
pluja d'ahir a la nit 1 mm
vent en calma
ratxa màxima 27 km/h gregal
mar arrissada
cel asserenat