Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 9 d’agost del 2010

Tarda de tempestes

Imatge del radar avui al vespre.


Aquesta tarda l'activitat tempestuosa ha estat força destacable, especialment a tota la meitat oest de la demarcació gironina. A Palamós també ens ha arribat la part menys activa de la tempesta que ha afectat el sudoest del Baix Empordà. Segons dades de meteoclimatic.com fins a les nou del vespre, a Palamós hem recollit 4,0 mm.
Altres dades de precipitació al Baix Empordà :

Calonge 5,8 mm
La Bisbal 2,7 mm
Verges 1,6 mm
Llafranc 1,0 mm

La tempesta més activa però, ha anat devallant des de la Depressió de la Selva cap a la zona costanera, degut als vents de nordoest que bufen en alçada, i per exemple, a Tossa de Mar s'han recollit 25 mm.

Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós, tindrem un dia assolellat, amb elevada sensació de xafogor., encara pot quedar algun núvol decoratiu i sobretot molta calitja. A l'interior de la provincia podran crèixer núvols d'evolució diürna i descarregar alguns ruixats i tempestes de tarda al Pirineu i altres zones de muntanya com l'Alta Garrotxa i Alberes.
La temperatura màxima podrà remuntar en un parell de graus tant a l'interior com a la costa, amb temperatures mínimes semblants o una mica més altes a l'Alt Empordà.

El vent al nostre sector marítim serà molt fluix i de component nord i oest fins a mitjanit. A primeres hores de dimarts pot bufar garbí aponentat a uns 10/15 nusos . Durant el matí anirà entrant garbí a uns 8 nusos, a la tarda hi haurà garbí a uns 10/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada fins entrada la matinada del dimarts, a primeres hores hi pot haver un xic de marejol. Al llarg del matí tindrem mar arrissada, amb marejol a la tarda i una mica de maror mar endins.


Mapa de llamps d'avui. Observeu com la tempesta més activa ha afectat el sud de la Costa Brava.


Dades actuals:

23,1 cº
85 % hr.
1015 hpa
mínima 22,2 cº
màxima 26,1 cº
pluja 4 mm
cel cobert
tramuntana 6 km/h
mar arrissada