Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 8 d’agost del 2010

Setmana amb temps variable


Mapa de superfície amb fronts previst per dijous.

La setmana que comencem ens recordarà més el temps que pot fer a finals d'estiu o principis de tardor, que no pas el temps propi d'aquestes dates. Degut al posicionament allargassat nord-sud de l'Anticicló de les Azores, ens arribaran al llarg de la setmana, diferentes línies d'inestabilitat degut a l'arribada d'aires més frescos del nord d'Europa en capes mitges i altes. Aquest fet propiciarà altre vegada l'aparició de nuvolusitat abundant durant vàries jornades, algunes tempestes, sobretot a l'interior i noves devallades en els termòmetres, cap a finals de setmana. La millor jornada en principi serà el dimarts.
Els vents a més, poden ser molt variables, ja que a principis de setmana podem tenir vents de llebeig força destacats i a finals de setmana la tramuntana pot tornar a bufar amb ganes, amb un ambient fresc i poc agradable per anar a la platja, fins i tot amb l'aparició de nevades en punts elevats del Pirineu. Després d'un juliol amb rècords de calor, degut a una temperatura entre 1 i 2 cº superior a la mitjana, sembla que aquesta primera quinzena d'agost la situació ha donat un tomb. Els models a llarg plaç, no indiquen una tongada de bon temps, almenys fins al dia 20, de totes formes degut a la llunyania en la previsió això és poc fiable.

Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós, tindrem un dia amb nuvolusitat variable que pot fer la guitza als banyistes, però amb algunes estones de sol. Podria arribar a caure alguna gota a primeres hores i al llarg de la tarda. A l'interior de la demarcació, sobretot en zones de muntanya, poden descarregar-hi ruixats i tempestes a partir de migdia, alguns localment intensos i amb calamarsa, sobretot a la zona pirinenca i Serralada Transversal.

La temperatura màxima pot arribar als 28/30 cº a la costa i als 32/34 cº a l'interior, amb molta xafogor. La temperatrura mínima pot ser molt elevada, baixant tant sols fins als 20/22 cº a la costa, fins i tot, degut a l'aparició de vents aponentats la mínima pot ser d'uns 22 cº a l'interior, sobretot cap a la Garrotxa i zones properes.

El vent a la nostra zona marítima bufarà de component oest a uns 10/15 nusos al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí i a la tarda del dilluns tindrem llebeig a uns 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada fins a mitjanit i amb marejol a partir de la matinada del dilluns, amb maror mar endins (ones d'1 m). Al matí de dilluns hi haurà marejol, situació que es mantindrà fins al vespre, moment en que quedarà mar arrissada.