Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 11 d’agost del 2010

Avís per tempestes



L'arribada d'un profund solc d'aire fred en alçada a partir de demà, amb temperatures d'uns -12/-14 cº a 5500 m , juntament amb la humitat que existirà en varis nivells de la troposfera, podrà crear un còctel explosiu en forma de tempestes localment molt fortes, amb perill que descarreguin calamarsa o pedra, amb fortes ratxes de vent, abundant aparell elèctric i inundacions sobtades, sobretot a tota la meitat est del país, amb possibilitat de rierades al Maresme. Precaució.
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de nivell baix a la nostra comarca, per pluges superiors als 20 mm en 30 minuts. A més, segons ESTOFEX, tenim un nivell 1 per perill de fortes tempestes acompanyades amb pedra a tot el nordest de la Península. Aquesta situació d'inestabilitat es veurà alimentada per un flux de vents de component marítima, juntament amb la calor acumulada i uns nivells de CAPE d'uns 1000 j/kg a prop de la costa. Tot això vindrà reforçat per línies de convergència i un cisallament vertical del vent d'uns 15 m/s en el perfil vertical de 0-3 km d'alçada.
Aquests ingredients poden generar supercèl.lules acompanyades per pedra o calamarsa i ratxes de vent fort, a més no descarto la formació de fenòmens tornàdics al damunt del mar i fins i tot en terra ferma. Estarem atents.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós, començarà amb un matí amb nuvolusitat abundant i alguna escletxa de sol. A partir de migdia la nuvolusitat s'anirà fent més important fins a deixar el cel cobert. A partir de primeres hores de la tarda ja poden començar a descarregar ruixats i tempestes, amb abundant aparell elèctric, amb una intensitat de precipitació molt forta, provocant acumulacions d'aigua en pocs minuts., aquesta situació es pot allargar fins al vespre. Atenció a tot l'interior de la demarcació, en especial a prop de les muntanyes, ja que hi poden caure aiguats d'uns 60/ 70 mm al llarg de la tarda, amb acumulacions locals superiors, la pluja pot venir acompanyada amb pedra i fort vent. Molta precaució.

La temperatura màxima experimentarà una devallada destacable, amb temperatures en progressiu descens., les mínimes en alguns llocs es podran donar al final de la jornada.

El vent al nostre sector marítim serà d'entre gregal i llevant al llarg de la nit/matinada del dimecres al dijous, a uns 8/10 nusos. Al matí de dijous tindrem entre llevant i xaloc a uns 8 nusos. A partir de la tarda hi haurà gregal a uns 10 nusos. Atenció, ja que a partir de la nit entrarà la tramuntana a uns 20/24 nusos a tot el nostre sector.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol fins a primeres hores del dijous. Al llarg del matí tindrem mar arrissada i marejol mar endins. A la tarda hi haurà marejol, amb ones direcció est/nordest. A partir de la nit tindrem marejol generalitzat a prop de la costa i entre maror i forta maror mar endins, amb ones d' 1,8 m .


Onatge previst per la matinada del divendres.