Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 19 de setembre del 2012

Després de la pluja tramuntana, però per poc temps


Imatge d'aquest vespre amb el cel cobert per Stratocumulus i Cumulus. S'ha vist caure alguna roina.


Avui dimecres, després de les tempestes que ens han afectat de matinada i fins a primeres hores, el sol s'ha fet pregar, ja que el cel cobert amb algun plugim s'ha prodigat fins a migdia, donant una sensació de marcada frescor ambiental.
Com era previst, el sistema frontal que generà les quantioses precipitacions que vaig mencionar a l'article precedent, ha obert les portes al vent de tramuntana, tot i que aquest vent del nord, típic de l'Empordà, no ha arribat a la força contundent que sol assolir en altres ocasions, tal com pronosticaven els mapes., no obstant, s'ha endut la xafogor dels dies anteriors.

Algunes de les ratxes més fortes de tramuntana que hem tingut avui a l'Empordà són les següents:

Portbou 86km/h., La Jonquera 58km/h., Figueres 55km/h., Castelló d'Empúries 55km/h., Verges 50km/h., Llançà 48km/h., Palamós 44km/h i Calonge-Mas Pallí 42km/h.

Altres dades destacades d'avui dimecres 19 de setembre a Palamós., temperatura màxima 23,0ºC, mínima 16,4ºC. Pluja 32,0mm. Vent de tramuntana o gregal a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 44km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins (ones de 1,76m a les 14:00h davant el Cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 52%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de vent en superfície previst per dijous a les 18:00h. Veiem com la tramuntana ha desaparegut i pot bufar vent fluix de xaloc.


Pel que fa a la previsió, aquest dijous a Palamós esperem que comenci amb nuvolositat abundant de tipus baix, però aquesta s'anirà trencant amb el pas de les hores, sense desaparèixer del tot. A la resta de la demarcació gironina, l'ambient serà assolellat, especialment a l'interior i al nord, però persistiran alguns núvols baixos a la costa i a prop del Montseny.

La temperatura mínima pot rondar els 0/3ºC als indrets més elevats del Pirineu, els 9/12ºC a l'interior i els 14/18ºC a la costa. La màxima pot arribar a 25/27ºC a l'interior, a 23/25ºC a la costa i a 18/22ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 10/14 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent fluix de gregal. A la tarda hi haurà vent fluix de xaloc o garbí. A la nit tindrem vent de xaloc a 4/8 nusos. A mar esperem marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí esperem una situació semblant. A la tarda hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins.