Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 1 de setembre del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per avui a les 18:00h. Observeu com seguirà la forta tramuntana.


Avui dissabte a Palamós, la situació meteorològica seguirà dominada pel vent de tramuntana. Així mateix, s'espera que el dia es presenti assolellat, però apareixeran algunes franges de núvols alts i mitgencs. A la resta de la demarcació la situació també estarà dominada pel sol i el vent del nord, sobretot a l'Empordà i a les parts elevades del Pirineu., a més, poden crèixer alguns núvols d'evolució decoratius al sud de la Costa Brava, al Montseny i en sectors propers.

La temperatura màxima pot rondar els 24/27ºC en general i els 14/22ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà amb component nord, a 15/20 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 24/28 nusos. A la tarda tindrem vent de tramuntana, a 15/20 nusos, amb ratxes superiors., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 30 nusos, amb ratxes superiors que podran arribar als 100km/h al cap de Creus. A la nit hi haurà una situació similar. A mar tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant tot el dia.



Mapa de pressió en superfície previst per avui a les 12:00h. Veiem com entre l'anticicló situat a l'oest d'Europa i la pertorbació formada al Golf de Gènova, ens arriba un flux del nord molt marcat, situació sinòptica que podria correspondre perfectament a l'hivern.

Aquest diumenge a Palamós esperem un dia dominat pel sol, però amb possibilitats que apareguin alguns intervals de núvols alts i baixos al llarg de tota la jornada, tot això acompanyat pel vent de tramuntana que mantindrà el nivell d'humitat força baix i una temperatura fresca de nit. A la resta de la demarcació gironina també esperem un diumenge bàsicament assolellat, sobretot al Pirineu. Al sector litoral i prelitoral, poden formar-se alguns intervals de núvols baixos.

La temperatura pot rondar els 16/19ºC a la costa, els 9/14ºC a l'interior i els -1/7ºC al Pirineu. A la costa les màximes seran similars al dia anterior., a l'interior i al Pirineu poden ser una mica més altes.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 15/20 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24/28 nusos. Al matí tindrem vent de component nord a 12/16 nusos., mar endins pot bufar a 20/24 nusos. A la tarda hi haurà vent de tramuntana a 15/20 nusos i ratxes superiors., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 26/30 nusos, amb ratxes molt fortes al cap de Creus. A la nit seguirà la mateixa situació. A mar tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant tot el dia.