Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 de setembre del 2012

Posta de sol d'avui i dades


Posta de sol d'avui des de Romanyà de la Selva.


La proximitat amb l'àmplia pertorbació centrada a l'àrea de Sardenya, ens ha deixat un dia amb nuvolositat molt abundant en tots nivells i, fins i tot, han acabat caient quatre gotes esporàdiques amb un total de 0,4mm caiguts a la zona de Calonge-Mas Pallí., no obstant, la majoria de pluviòmetres de la nostre comarca no han pogut comptabilitzar les minces precipitacions, com així ha sigut a Palamós.



El cel cobert d'aquesta tarda a la zona de Romanyà de la Selva, un dels indrets on han caigut alguns plugims.


D'altre banda, una jornada més, i ja en van cinc des del passat dijous, el vent sec de tramuntana ha tornat a bufar amb força sobre l'Empordà.
A Palamós, aquesta ventada ha bufat amb fluctuacions molt marcades en la seva intensitat, però amb moments d'una velocitat mitjana de 20/30km/h durant la tarda i a la matinada. La ratxa màxima d'aquest vent impetuós a la nostre vila ha sigut de 58km/h.



Posta de sol d'avui des de Romanyà. La presència d'abundants núvols baixos i mitgencs, formats majoritàriament per Stratocumulus, Nimbostratus i Altostratus, han deixat aquests colors.


Altres dades destacades d'avui dilluns 3 de setembre a Palamós., temperatura màxima 25,8ºC, mínima 20,3ºC. Pluja inapreciable. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 61%, mínima 32%. Dades de meteoclimatic.com



Cel cobert aquesta tarda des de Romanyà de la Selva.




Stratocumulus adoptant colors rosats a la posta de sol.


Per aquest dimarts, a Palamós cal esperar un dia amb nuvolositat variable en varis nivells i grans clarianes al centre del dia. La temperatura màxima i mínima serà més elevada que el dia anterior, ja que els valors màxims poden arribar als 30ºC en molts indrets, tant del prelitoral com en sectors propers a la costa, degut a la presència de vent una mica reescalfat i abundants núvols de matinada.

El vent seguirà bufant de tramuntana fins a mig matí, de forma moderada però amb fluctuacions d'intensitat. A la tarda podria entrar vent de garbí entre fluix i moderat., no obstant, al nord del cap de Begur seguirà la tramuntana a 16/20 nusos fins la nit, amb ratxes superiors.