Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 de setembre de 2012

Un diumenge amb tramuntanada i núvols lenticulars


Altocumulus lenticularis de gran envergadura a sobre Palamós ahir a la tarda.


Ahir diumenge, una jornada més, el fort vent de tramuntana que afecta les comarques empordaneses des del passat dijous, es va fer present de manera notòria.
A la nostre vila, el vent del nord bufà a uns 20/30km/h de mitjana, assolint una ratxa màxima de 71km/h, tot mantenint un ambient fresc i sec durant tot la jornada dominical.
Juntament amb aquesta ventada persistent, altre vegada, ja de bon matí ens vam llevar amb nombroses franges de núvols alts i mitgencs, modelats per la força del vent quan creua els Pirineus.
Com veiem a la imatge de l'encapçalament, ahir a la tarda es podia admirar un Altocumulus lenticularis de gran extensió sobre el cel de Palamós, el qual, canviava de de manera ràpida i constant, fins que desaparegué mar endins.Sortida de sol d'ahir diumenge 2 de setembre amb núvols alts i mitgencs modelats pel vent.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 2 de setembre a Palamós., temperatura màxima 23,0ºC, mínima 18,0ºC. Estat de la mar amb forta maror o maregassa mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 48%, mínima 36%. Dades de meteoclimatic.com


Recull d'imatges d'ahir diumengeSortida de sol amb núvols alts i mitgencs.Altocumulus lenticularis de grans dimensions a la tarda.Altocumulus lenticularis.Altocumulus abundants de bon matí.Altocumulus abundants de bon matí. Al fons, mirant cap a Calonge, també hi han Cumulus mediocris il·luminats pel sol.El gran Altocumulus lenticularis de la tarda amb forma canviant.