Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 5 de setembre del 2012

Raigs crepusculars al capvespre i núvols baixos


Núvols baixos abundants i raigs crepusculars aquesta tarda a sobre les Gavarres.


Avui dimecres, la nuvolositat de tipus baix ens ha afectat al llarg de tot el dia, intercalada amb grans clarianes. Aquests núvols baixos i el vent fluix de garbí que ha dominat el panorama meteoròlogic, donaven fe de l'augment del grau d'humitat relativa, provocant una marcada sensació de xafogor.

Cal destacar que aquesta presència de vapor d'aigua i altres aerosols, ha tornat a provocar el fenomen dels raigs crepusculars, tot i que no han sigut ni tan nítids ni tan marcats com en altres jornades.



Raigs crepusculars i núvols baixos aquest vespre.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui dimecres 5 de setembre a Palamós., temperatura màxima 25,8ºC, mínima 19,7ºC. Estat del cel amb abundants núvols baixos a primeres i darreres hores, amb grans clarianes al migdia. Vent predominant del SO, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 27km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 52%. Dades de meteoclimatic.com

Previsió per aquest dijous


A Palamós hem de tornar a esperar un dia dominat pel sol, però poden aparèixer alguns núvols baixos, siguent més destacables a primeres i darreres hores del dia. A la resta de la demarcació la situació també serà molt tranquila, amb núvols baixos costaners i alguns cúmulus al Pirineu.

La temperatura mínima pot ser especialment elevada a la costa del nord de l'Alt Empordà, amb valors d'uns 20ºC o superiors., al Pirineu serà d'uns 8/14ºC. Al nostre sector la mínima rondarà els 18/20ºC. La màxima pot pujar fins a 30/32ºC al prelitoral i fins a 26/28ºC a la costa.

El vent bufarà amb règim de brises de mar al centre del dia, amb poca intensitat i amb vent molt fluix del nord o oest a la nit. A mar preveiem marejol mar endins i mar arrissada arran de costa al centre del dia.