Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 5 d’abril del 2013

Dades dels dies 3-4 d'abril i previsió per avui divendres

El matí gris d'ahir dijous des de la Negre de Sant Esteve. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV1 Catalunya.


Ahir dijous 4 d'abril, el pas d'una pertorbació molt desgastada ens deixà un dia amb nuvolositat molt abundant, sobretot formada per Stratus i Stratocumulus, conjuntament amb alguna tímida clariana al migdia, la qual deixava entreveure núvols en altres nivells formats per Cirrus, Altostratus i Altocumulus.
La imatge superior és prou característica de la jornada que tinguerem, concretament, la instàntania fou presa a primeres hores del dia des de la Negre de Sant Esteve i mostra un cel cobert per núvols baixos i una mica de mar de fons.
Cal destacar que tot i l'ambient ennuvolat, només caigué alguna roina o gota esporàdica, sense cap quantitat apreciable.

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 4 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,9ºC, mínima 10,7ºC. Pluja inapreciable. Vent de component est i nord-est, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 31km/h NE. Estat de la mar amb marejol arran de costa, mar de fons del sud-est, i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1003hPa, mínima 999hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 83%.


El cel gris d'ahir al matí a la Fosca. Imatge mostrada als programa Els Matins de TV3 (minut 46:37)


Cel ennuvolat i marejol ahir al matí.


Dades meteorològiques del passat dimecres 3 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 15,0ºC, mínima 6,0ºC. Pluja 0,2mm. Estat del cel amb núvols en varis nivells (Ci, Cs, Cc, Ac, Sc i Cu) i grans clarianes. Vent de component SE a les hores centrals, a 15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26km/h SE. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1008hPa, mínima 1003hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 73%. Dades de meteoclimatic.com


Mapa de vent en superfície previst per avui divendres a les 15.00h. S'observa vent fluixet o calma.


La previsió per avui divendres ens indica que seguirem sota el domini de les baixes pressions i d'un important embossament d'aire fred en alçada, amb isotermes de -26/-27ºC a 500hPa. Aquesta situació amb molt aire fred en alçada ens tornarà a deixar un dia dominat pels núvols, però amb algunes clarianes més destacades a mitja tarda.
Fins a la tarda/vespre es podrà escapar algun plugim o ruixat que podria anar acompanyat per tempesta i caure amb moments de certa intensitat.
Cap a l'interior de la demarcació poden caure ruixats i tempestes a partir del migdia, amb especial predilecció per la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. Aquests ruixats i tempestes poden arribar més desgastats fins a la mateixa costa durant el vespre, sobretot cap al sud del Baix Empordà. Cal destacar que de manera local altre cop pot caure calamarsa o pedra. La cota de neu rondarà els 1200m en un principi i baixarà fins els 1000 a darreres hores.

La temperatura màxima experimentarà una marcada devallada i la mínima pot tenir lloc a darreres hores del dia.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable fins al vespre., en cas de tempesta pot haver-hi alguna ratxa moderada. A partir de la nit esperem vent fred de tramuntana a 15/20 nusos.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, fins al vespre. A partir del vespre s'espera marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins. Durant la nit hi haurà marejol o maror prop de la costa, amb forta maror mar endins i al nord del cap de Begur (ones de 2/2,5m).