Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 8 d’abril del 2013

Imatges i dades del cap de setmana

Albada d'ahir diumenge. Foto publicada al portal 324.cat: http://www.324.cat/foto/31454/Torna-el-sol (foto nº 4)


Ahir diumenge, per fi vam poder gaudir d'un ambient assolellat, especialment durant la primera meitat del dia., tot això després d'un divendres i un dissabte amb el cel ennuvolat i amb alguns plugims.
A la imatge superior, podem veure algunes restes nuvoloses que marxaven mar endins durant l'alba d'ahir diumenge., aquests núvols mitjans pertanyien a la pertorbació que ens afectà durant el dissabte.

Pel que fa les temperatures d'ahir diumenge 7 d'abril, cal destacar que entre l'aire fred romanent del passat dissabte i l'aire fresc que ens portà el vent de garbí a la línia costanera, ens deixaren unes màximes força frenades, no obstant, les mínimes experimentaren una devallada respecte al dia anterior.
Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima més elevada al Baix Empordà foren els 15,9ºC de la Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa es quedà en els 14,3ºC de Castell d'Aro. Per la seva banda, la mínima més baixa descendí fins els 2,3ºC de Monells i la mínima més alta devallà fins a 5,0ºC a Castell d'Aro


Camps de colza davant el Mas Gallart del Figuerà, amb el cel blanquinós que hi havia ahir a la tarda degut als núvols alts.


Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 7 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,0ºC, mínima 7,1ºC. Estat del cel amb núvols mitjans a l'alba, cel asserenat al centre del dia i cel enterenyinat (Ci i Cs) amb resol a la tarda/vespre. Vent de component S0 a les hores centrals, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 45km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa al matí i maror a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 79%, mínima 61%.


Recull de fotografies de la sortida de sol d'ahir diumenge


Sortida de sol amb altocúmulus.


Primers raigs de sol amb marejol.


Primeres llums del dia amb les siluetes de les inflorescències de les pitrasses de cap Gros.


El passat dissabte 6 d'abril ens acompanyà un temps més propi de l'hivern, amb màximes molt baixes per l'época de l'any, alguns plugims i tramuntana freda, sobretot a partir de mitja tarda.

Dades de precipitació del dissabte 6 d'abril al Baix Empordà segons el SMC:

Castell d'Aro 2,2mm., la Tallada d'Empordà 1,5mm., Serra de Daró 1,3mm., Torroella de Montgrí 0,9mm., la Bisbal d'Empordà 0,7mm.

Ratxes màximes de vent del nord enregistrades el passat dissabte 6 d'abril a l'Empordà:

Portbou 134km/h., la Vajol 103km/h., Llançà 89km/h., la Jonquera 80km/h., Bellcaire d'Empordà 79km/h., Castelló d'Empúries 76km/h., Figueres 71km/h., Sant Pere Pescador 67km/h., Palafrugell 63km/h., Roses 60km/h.

Pel que fa a les temperatures enregistrades al Baix Empordà, segons el SMC, la màxima més alta van ser els 13,4ºC de la Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa arribà als 11,2ºC a Castell d'Aro. Les mínimes van oscil·lar entre els 5,2ºC de Monells com a mínima més baixa i els 7,5ºC de Torroella de Montgrí com a mínima més alta.

Altres dades meteorològiques del passat dissabte 6 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,7ºC, mínima 7,2ºC. Estat del cel ennuvolat (St, Sc, Ns) amb alguns plugims, més destacats a la tarda. Pluja 2,2mm. Vent de component S0 fins a primeres hores de la tarda, a 15/20km/h de mitjana, i vent de nord a 15/20km/h a la tarda/vespre. Ratxa màxima de vent 61km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 79%, mínima 50%.


Cel gris i plugim del passat dissabte a la tarda. Imatge captada per la càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


I si el dissabte va fer un dia rúfol, el passat divendres 5 d'abril tampoc es va quedar curt, ja que el dia es presentà altre vegada ennuvolat i, fins i tot, a Palamós caigueren alguns plugims a la tarda/vespre i de matinada.

Dades de precipitació del divendres 5 d'abril al Baix Empordà:

Castell d'Aro 3,1mm., Monells 1,8mm., la Bisbal d'Empordà 1,7mm., la Tallada d'Empordà 1,0mm., Serra de Daró 1,0mm., Torroella de Montgrí 0,7mm.

Les màximes a la nostre comarca van ser força baixes, ja es mogueren entre els 12,7ºC de Castell d'Aro i els 9,7ºC de Monells. Les mínimes, per contra, van oscil·lar entre els 6,1ºC de Monells i els 8,1ºC de Torroella de Montgrí.

Altres dades meteorològiques del passat divendres 5 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 10,7ºC, mínima 7,7ºC. Estat del cel ennuvolat (St, Sc i Cu) amb alguns plugims i alguna tímida clariana al migdia. Pluja 1,4mm. Vent de component NO, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29km/h NO. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1009hPa, mínima 1002hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 68%. Dades de meteo.cat i meteoclimatic.com