Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 20 d’abril del 2013

Espectacular allau als Alps




L'espectacular allau que podem veure al vídeo d'avui es va mostrar en nombrosos mitjans informatius durant la darrera setmana.
La filmació va ser realitzada d'imprevist per un grup de muntanyencs que feien la via ferrada de St-Christophe-en-Oisans, situada als Alps francesos.
L'allau de dimensions molt considerables és un procès natural de la pròpia dinàmica terrestre, on en aquest cas, s'ha pogut veure el fenomen en directe.
Normalment, els canvis en el relleu del nostre planeta succeeixen molt lentament, i en un molt llarg espai de temps, però l'exemple d'avui és una mostra que aquests canvis també poden ser importants en poca estona., altres exemples de canvis sobtats en la morfologia terrestre poden ser els provocats per les erupcions volcàniques, les riuades o els grans terràtremols, entre d'altres.

L'escalfament gradual de la neu que s'acumula a la part superior de les muntanyes durant l'hivern, degut a les altes temperatures de la setmana passada, va fer que la neu es fes més pesada, humida i per consegüent inestable, tot provocant un allau que arrossegà tot el que trobava al seu pas, com roques de grans dimensions i arbres.