Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 14 d’abril del 2013

Diumenge amb boira de bon matí i sol la resta del dia

Imatge de la boira que tapava Palamós de bon matí. Font: Càmera del temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Els que avui diumenge us hagueu llevat de bon matí, haureu presenciat com la boira prevista ha fet acte de presència.
La imatge superior captada des de la càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro, ens mostra com el lloc on s'hauria de veure Palamós apareix ocult per una espessa boira marina.

Tot i que el dia d'avui ha començat amb un espès banc de boira, però de poc gruix, a partir de quarts de deu del matí ràpidament s'ha imposat l'ambient assolellat.
Cal destacar que la boira ha sigut especialment intensa entre les set i les vuit del matí, ja que impedia veure el camp de boies preparat per la disputa de la regata de llagut català que hi ha hagut aquest matí.

Sembla que per la setmana que estem a punt d'encetar, existeix la possibilitat que ens tornin a visitar alguns bancs de boira, això si, preveure l'hora exacte de la seva aparició es fa gairebé impossible, degut al moviment una mica erràtic d'aquests bancs de núvols baixos empessos pel vent. Malgrat aquests núvols baixos esporàdics, el protagonista de la setmana serà el temps assolellat.


Imatge satèl·lit d'avui al migdia, on es veu com els bancs de boira ja s'havien retirat mar endins, al davant la Costa Brava i en altres sectors de la costa catalana.


Pel que fa a les temperatures del Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima més alta han sigut els 22,8ºC de Monells i la màxima més baixa s'ha quedat en els 18,4ºC de Castell d'Aro. Per la seva banda, la mínima més baixa han sigut els 3,6ºC de Monells i la mínima més alta ha assolit 5,4ºC a Torroella de Montgrí.

Dades meteorològiques d'avui diumenge 14 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,6ºC, mínima 9,7ºC. Estat del cel dominat pel sol, però amb bancs de boira o núvols baixos fins les deu del matí. Vent de component S, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26km/h S. Estat de la mar amb mar arrissada o una mica de marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1026hPa, mínima 1023hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 77%. Dades de meteoclimatic.com.


Dia radiant observat aquesta tarda des de Vall-llòbrega (els Vilars), amb Palamós al fons.