Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 16 d’abril del 2013

El dilluns també comença amb núvols baixos

Boira alta sobre el mar mig amagant el sol. Imatge mostrada a "El Tiempo de TV1" i a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Igual com el passat diumenge, ahir dilluns 15 d'abril ens vàrem llevar amb abundants bancs de núvols baixos que viatjaven de mar cap a terra, però en aquest cas, els estrats no assoliren la categoria de boira, ja que la visibilitat era superior a un quilòmetre. Cal recordar que la boira redueix la visibiliat a menys d'un quilòmetre.

De totes formes, aquestes boirines, boires altes o núvols baixos, deixaren imatges molt boniques de bon matí, coincidint amb el moment on l'astre rei es troba molt baix a l'horitzó. Aquest efecte del sol mig ocult per la boira es pot apreciar a la imatge superior.

També cal destacar que aquests núvols baixos matinals deixaven entreveure intervals d'altocúmulus, com a restes del sistema frontal que ens creuà de forma desapercebuda. A partir de mig matí, hi hagué una desaparició de les boires i aquestes deixaren pas a un dia assolellat, però enterenyinat per núvols alts i mitjans, els quals, ens donaren una posta de sol rogenca.


Cel rogent ahir al capvespre.


Núvols baixos sobre Palamós ahir de bon matí. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV1 Catalunya.


Pel que fa a les temperatures d'ahir dilluns 15 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima més alta van ser els 24,1ºC de la Tallada d'Empordà i la màxima més baixa es quedà en els 19,2ºC de Castell d'Aro. Per la seva banda, la mínima més baixa assolí 5,7ºC a Monells i la mínima més alta van ser els 9,2ºC de Torroella de Montgrí.

Dades meteorològiques d'ahir dilluns 15 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,9ºC, mínima 10,4ºC. Estat del cel amb núvols baixos matinals i altocúmulus, amb clarianes., a partir del migdia cel dominat pel sol, però enterenyinat per núvols alts i mitjans (Cs, Ci i As.) Vent de component SO, a 10/15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29km/h SO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada a primeres hores i marejol de tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 75%. Dades de meteoclimatic.com.


Recull d'imatges dels núvols baixos o boires altes d'ahir dilluns de bon matí


Albada entre núvols baixos.


Banc de núvols baixos o boira marina.


El sol entre la boira.