Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 30 d’abril del 2013

Previsió per avui dimarts

Mapa de precipitació prevista per les immediates hores. Veiem com poden haver-hi algunes febles precipitacions a gairebé tota la demarcació.


Avui dimarts, a Palamós cal esperar que fins a mig matí/migdia es mantingui la nuvolositat abundant, amb possibilitats d'alguna gota o roina esporàdiques. Tot i aquests núvols matinals, veurem com el sol s'imposarà a la tarda amb un cel més asserenat però amb algus núvols decoratius.

Independentment, la presència de molt aire fred en alçada, uns -20/-23ºC a 500hPa, l'escalfament diürn i un CAPE de 700J/kg, pot facilitar els moviments d'aire convectius a l'interior de la demarcació, sobretot prop de les muntanyes, on poden crèixer algunes nuvolades de tarda que podran descarregar algun ruixat o petit focus tempestuós.

Coincidint amb al major presència del sol, la temperatura màxima serà 3 o 4ºC més alta que ahir a la zona costanera, fins i tot, cap a l'interior pot ser uns 5 o 6ºC més alta.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí s'espera que de mica en mica vagi entrant vent de garbí, fins arribar a 10/12 nusos al migdia. A la tarda tindrem vent de garbí a 10/15 nusos. A partir del vespre i a la nit el vent anirà amainant fins que quedi aire de tramuntana o vent en calma.

A mar es mantindrà una marcada mar de fons de llevant, amb maror prop de la costa i forta maror mar endins al llarg de tot el dia.


Mapa de diferència entre les màximes d'ahir i les d'avui. Veiem com les màximes d'avui dimarts seran entre 3/5ºC més altes que ahir.