Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 18 d’abril del 2013

Temperatures fregant els 30ºC

Dimecres de platja a Sant Esteve de la Fosca. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya .


La imatge superior és prou eloqüent del temps que va fer ahir dimecres, amb el sol i la caloreta com a protagonistes.
La bombolla d'aire càlid que ens afecta, amb valors que ahir al migdia arribaven als 12,5ºC a 850hPa (segons el radiosondatge de Barcelona), el domini anticiclònic i el temps assolellat, van fer que s'enregistressin màximes que fregaren els 30ºC a l'interior i prelitoral de Girona., com és habitual, la brisa marina s'encarregà que la temperatura quedés més frenada arran de costa, amb màximes que rondaren els 20ºC.

Tot seguit podem veure les màximes més altes d'ahir dimecres 17 d'abril a la demarcació gironina:

Salt 29,2ºC., Mieres 28,4ºC., Medinyà 27,3ºC., Olot-Les Fonts 27,2ºC., Girona-Barri Vell 27,1ºC., La Bisbal d'Empordà 27,0ºC., Sant Gregori 26,8ºC.


Aigües cristal·lines, minves, mar plana i cel asserenat ahir al migdia a la Fosca. Imatge mostrada al programa Espai Terra de TV3.


Les altes pressions, amb valors que arribaren als 1023hPa a la nostre vila, tornaren a provocar el fenomen de les minves, tal com apreciem a la imatge superior. En aquesta foto també podem veure com la mar estava molt encalmada, situació que ja s'ha repetit en les darreres jornades i que permet una gran transparència de l'aigua del mar.
L'ambient assolellat que també podem veure, va venir acompanyat per una mica de calitja i per l'arribada d'abundants núvols alts (Ci i Cs) que enterenyinaren el cel durant la tarda/vespre, com a missatgers del canvi de temps que ha de portar alguns ruixats i tempestes durant el divendres i una devallada de les temperatures molt marcada, sobretot cap a l'interior i Pirineu.
Per fer-nos una idea, si ahir dimecres hi havien uns 13ºC a 850hPa, aquests divendres es preveu que ens arribin isotermes de 3ºC a 850hPa. Això pot fer que a muntanya la temperatura sigui uns 10/12ºC més baixa i entre 5/10ºC inferior també cap a l'interior.


Núvols alts que anuncien un canvi de temps. Imatge d'ahir al vespre.

D'altre banda, ahir dimecres 17 d'abril es van enregistrar les següents temperatures al Baix Empordà.
La màxima més alta van ser els 27,0ºC de la Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa es quedà en els 18,7ºC de Palamós. Pel que fa a les mínimes, la mínima més baixa van ser els 11,2ºC de Calonge i la mínima més alta arribà a 14,7ºC a Sant Feliu de Guíxols.

Dades meteorològiques d'ahir dimecres 17 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 18,7ºC, mínima 13,2ºC. Estat del cel dominat pel sol, però enterenyinat per Cirrus i Cirrostratus a la tarda/vespre, amb calitja. Vent de component SSO i ESE, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26km/h SSO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 75%. Dades de meteoclimatic.com.


Temps preestiuenc ahir a la Fosca.


Per avui dijous, a Palamós cal esperar una continuació del temps assolellat, però amb intervals de núvols alts i calitja. La temperatura màxima no experimentarà grans canvis arran de mar, però devallarà a l'interior.

El vent seguirà bufant en règim de brises marines fins al vespre. A partir de la nit tindrem aire de tramuntana.