Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 24 de gener del 2011

-2cº al Pla de Sant Joan



Aquesta passada matinada s'han assolit els -2cº a la zona del Pla de Sant Joan. Es d'esperar que amb la baixa humitat relativa que hem tingut, hagi aparegut el fenòmen de la glaçada negre, amb algun petit dany a les plantes i els conreus d'aquella zona.
Aquesta baixa temperatura, ha coincidit amb l'encalmament del vent que hem tingut durant algunes hores, juntament amb la manca d'illa de calor que trobem a l'exterior del nucli urbà, a la llunyania de l'efecte termorregulador del mar i a una certa inversió tèrmica, ajudada per la presència de la riera Aubi.

No obstant, com podem comprobar en les dades de l'estació que hi ha al Port Marina, la temperatura mínima ha sigut més elevada a prop del mar, ja que ha baixat fins a 1,3cº., pel que fa a l'estació situada al centre de la població, aquesta ha marcat una mínima molt freda, ja que ha sigut de 0,3cº, tot i trobar-nos al mig de la vila.

D'aquestes dades podem concloure, que la situació de la nostra estació meteorològica, és un factor determinant per obtenir unes dades o altres. Sembla que aquests valors tant baixos es poden repetir en les dues properes nits.

Altres dades del dia d'avui, màxima 8,6cº., vent predominant NW fluix, ratxa màxima 24,1km/h., cel serè., estat de la mar amb maror mar endins, entre mar arrissada i marejol arran de costa., pressió màxima 1024,3hpa mínima 1020,1hpa., humitat màxima 68% mínima 35%.


Dades de tv3, marinapalamos i meteoclimatic