Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 23 de gener del 2011

Canvi de temps a la vista


Imatge dels núvols alts que s'han vist aquest migdia.


Sembla que l'ambient extremadament fred i sec que hem tingut durant les darreres jornades, té els dies comptats. Com avui s'ha pogut comprobar, la tramuntana ha perdut molta intensitat, tot i que encara pot bufar entre fluixa i moderada fins dimarts a la nit, amb més intensitat al nord del Cap de Begur. La temperatura però, encara es mantindrà molt freda durant les nits, almenys fins dimecres, tot i que durant el dia s'anirà recuperant tímidament en els llocs on no hi hagi boira.

Aquesta recuperació de les temperatures es notarà més a finals de setmana, moment en el qual, també apareixerà nuvolusitat abundant i algunes precipitacions, que poden ser en forma de neu generosa al Pirineu Oriental. El posicionament de l'anticicló de les Illes Britàniques, en direcció est-oest, juntament amb l'acostament d'una borrasca per l'oest de la Península, pot originar una llevantada a partir de divendres, amb una notable alteració marítima, situació que anirem concretant o desmentint en properes jornades.

Pel que fa al dia d'avui, aquest ha sigut assolellat, amb alguns cirrus poc importants. La temperatura ha pujat fins a 7,2cº i la mínima ha sigut de 1,3cº . El vent ha bufat entre fluix i moderat de tramuntana, amb una ratxa màxima de 13 nusos. L'estat de la mar s'ha mantingut amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. La humitat ha oscil.lat entre el 37/67% i la pressió s'ha mogut entre els 1019/1022hpa. Dades de marinapalamos.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós es preveu un dia assolellat, igual com a la resta de demarcació gironina.

La temperatura pot pujar fins a 8/10 cº a la costa, fins a 4/8cº a l'interior i fins a -2/2cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -1/2cº a la costa, fins a -4/-8 cº a l'interior i fins a -12/-8cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 10/15 nusos de tramuntana, fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem vent de nord a 6/10 nusos. A la tarda hi haurà tramuntana a uns 10/14 nusos. A la nit tindrem tramuntana a uns 6/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dilluns. La resta de la jornada tindrem la mateixa situació.



Mapa de precipitació prevista per divendres al vespre. Observeu com tenim una gran taca blava a sobre.