Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 de gener del 2011

Butlletí climàtic del mes de novembre

Els núvols han sigut els protagonistes del mes de novembre.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el mes de novembre de 2010 ha estat termomètricament fred a gran part de Catalunya, tret de punts del litoral Central i punts del delta de l’Ebre on el mes s’ha de qualificar de normal.
Pluviomètricament, el mes ha estat sec a gran part del territori, i fins i tot molt sec al litoral i prelitoral Central i Sud, i a punts de la Catalunya central i al fons de la Cerdanya. En canvi, a l’extrem nord-occidental del país, el novembre ha estat normal o plujós. Pel que fa al vent, el mes de novembre ha estat poc ventós.

Si ens referim a Palamós, la temperatura mitjana mensual va ser de 10 cº, això vol dir que la temperatura va ser -1,5 cº inferior a la mitjana climàtica. A la resta del Baix Empordà, la temperatura mitjana va ser d'uns 8 cº a la meitat oest, sud i interior, i d'uns 10 cº a la meitat est. Això representa que la temperatura mitjana va ser -1,5 cº inferior a la mitjana i fins i tot, va ser -2 cº inferior del que és normal a la part nord.

Pel que fa a la pluviometria, cal destacar les nombroses jornades on va ploure, tot i que sempre en quantitats poc importants, exceptuant el darrer dia de mes on van caure 13,8 mm., en total va ploure en tretze jornades.
Els 48,3 mm recollits a Palamós en tot el mes, representen el 60 % del que marca la mitjana. A la resta del Baix Empordà, trobem que ha plogt un 40 % menys del que és normal., en punts de l'interior-nord i en punts de l'oest, encara hi ha plogut menys, amb una pluviometria un 50 % inferior del que marca la mitjana.

Per veure l'informe complet de tot Catalunya accedir al següent enllaç :

http://www20.gencat.cat/docs/meteocat/Continguts/Climatologia/Butlletins%20i%20resums%20climatics/Butlletins%20mensuals/2010/pdf/ButlletiNovembre10.pdf