Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 9 de gener del 2011

Resum de la jornada i previsió


Paraheli o fals sol vist aquesta tarda (punt lluminós de l'esquerra de la imatge).


Després del pas de la perturbació desgastada que ens ha creuat avui, sembla que la setmana estarà caracteritzada per un temps anticiclònic, amb jornades assolellades i algunes boires persistents en punts de l'interior, temps típic del mes de gener. Abans però, durant aquest dilluns tindrem una petita baixada de les temperatures, degut a l'entrada d'una massa d'aire una mica més fred procedent de l'interior d'Europa, no obstant, a partir de dimarts i sobretot dimecres, les temperatures tornaran a remuntar notablement.

Pel que fa al temps de les darreres hores, el pas de la borrasca ens ha portat nuvolusitat abundant durant el matí, amb predomini del sol a partir de migdia i fins la posta de sol, moment en el qual el cel s'ha tapat altre vegada per núvols baixos. La nuvolusitat de tipus alt ens ha portat algun fenòmen óptic, com el paraheli o fals sol que veiem a la imatge de l'encapçalament.

Tot i que fins ara no ha plogut, van caient petits ruixats en alguns punts de la demarcació i no es descarta que caigui alguna gota.
La temperatura ha pujat fins a 14,4 cº i la mínima ha baixat fins a 11,8 cº.
El vent ha bufat del sud i sud-oest, fins a migdia, amb una ratxa màxima de 44 km/h., a partir de la tarda ha entrat una mica de vent de nord.
L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de sud-oest.
La humitat ha rondat el 96/65 % i la pressió ha oscil.lat entre els 1013/1018 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Recull d'imatges d'aquesta tarda











Previsió per aquest dilluns


Aquest dilluns a Palamós el dia començarà amb nuvolusitat abundant de tipus baix., a partir de migdia s'obriran àmplies clarianes, però els núvols no acabaran de marxar del tot.

La temperatura pot pujar fins a 11/13 cº a la costa, fins a 12/14 ºc a l'interior i fins a 2/8 cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 6/8 cº a la costa, fins a 2/4 cº a l'interior i fins a -4/0 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 10/15 nusos de tramuntana, fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem vent fluix i de direcció variable, però el vent de nord es pot mantenir al nord del Cap de Begur. A la tarda entrarà garbí aponentat a uns 8 nusos. A la nit tindrem vent fluix de component oest o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i de maror a forta maror mar endins, amb una mica de mar creuada, fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem una mica de marejol o mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la tarda quedarà una mica de marejol arran de costa i una mica de maror mar endins. A la nit tindrem mar arrissada o marejol arran de costa, amb maror mar endins.