Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 30 de gener del 2011

Canvi d'escenari


Imatge de Sant Joan, presa aquest migdia.


Les properes jornades tindrem un nou canvi d'escenari, ja que els vents de llevant i les pluges seran sustituïts pel vent de tramuntana o gregal molt més eixut i persistent, però que encara mantindrà l'ambient força fred, tot i que hi haurà una tímida recuperació de les temperatures diürnes al llarg de la setmana, més accentuada a finals de la mateixa, amb un fort contrast entre el dia i la nit.
L'ambient anticiclònic mantindrà l'estabilitat al llarg de la setmana amb més predomini del sol, exceptuant en algunes valls interiors on s'instal.li la boira.

Pel que fa al dia d'avui, el cel s'ha mantingut molt variable, amb més sol a les hores centrals, però amb abundants cúmuls. La pluja, segons el meu pluviòmetre, ens ha deixat 28,8mm en quatre dies.
El vent ha girat a tramuntana, a 10/12km/h de mitjana, ratxa màxima 32km/h. A mar es manté una notable mar de fons de llevant o gregal, amb maror arran de costa i forta maror mar endins, tot i que també hi ha hagut forta maror durant la matinada (ones de 3m).
La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1009/1014hpa i la humitat s'ha mogut entre el 87/69%. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns començarem setmana amb nuvolusitat variable, més abundant a primeres hores i a la tarda/vespre. Poden caure alguns plugims o roines a qualsevol indret de la demarcació, amb una cota de neu d'uns 500m, fins la matinada de dilluns.

La temperatura pot pujar fins a 9/11ºc a la costa, fins a 7/10ºc a l'interior i fins a -2/4ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 2/4ºc a la costa, fins a -1/2ºc a l'interior i fins a -4/-10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, a 15/20 nusos, fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem la mateixa situació igual com a la tarda., es pot arribar a superar els 25 nusos mar endins. A la nit es mantindrà la tramuntana a 25 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de dilluns, amb mar de fons de gregal. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà la mateixa situació, amb àrees de maregassa mar endins. Precaució amb la navegació.


Més imatges d'aquest migdia: