Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 31 de gener del 2011

Previsió de més tramuntana

Mapa de vent en superfície previst per aquest dimarts a la nit.


Avui hem vist com la tramuntana ha començat a bufar amb ratxes moderades, no obstant, aquesta es pot incrementar notablement en les properes. Curiosament, tot i que ha bufat tramuntana, s'han produït febles precipitacions en forma de plugims intermitents que han deixat 0,8mm. El fet que plogui bufant la tramuntana, es coneix com a "tramuntana negre" i es produeix per una disposició determinada que adopten les borrasques, fet que els hi permet agafar prou humitat del Mediterrani i provocar precipitacions tot i els vents imperants de tramuntana.

Pel que fa a altres dades del dia, la màxima ha pujat fins a 9,9ºc i la mínima ha estat de 5,4ºc. El vent ha bufat entre fluix i moderat de component nord, ratxa màxima 47km/h. Mar endins hi ha hagut forta maror i arran de costa entre marejol i maror, mar de fons de gregal.
La pressió s'ha situat entre els 1014/1018hpa i la humitat ha oscil.lat entre el 90/57%. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts es preveu un dia amb predomini del sol, amb algun núvol baix a primeres hores del dia.

La temperatura pot pujar fins a 9/12ºc a la costa i a l'interior, i fins a -2/6ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 2/4ºc a la costa, fins a -1/1ºc a l'interior i fins a -2/-10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 20/24 nusos, fins la matinada de dimarts. Al matí tindrem tramuntana a 15/20 nusos. A la tarda es pot arribar a 25 nusos arran de costa i a 35 nusos mar endins. A la nit es mantindrà la mateixa situació, amb ratxes superiors.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de dimarts. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit es pot reforçar el temporal, amb maregassa generalitzada lluny de la protecció costanera. Precaució amb la navegació.



Onatge previst per la nit de dimarts.