Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 de gener del 2011

Previsió de neu en indrets poc habituals


Mapa de la cota de neu previst per avui al vespre.

Aquest dijous la formació d'una borrasca al sud de Mallorca ens pot donar l'aport necessari d'humitat perquè es produeixin precipitacions, gràcies al gir dels vents a llevant., no obstant, la seva llunyania sembla que ha d'impedir que les precipitacions almenys, en el dia d'avui, siguin més aviat minces, amb l'excepció de l'interior de Tarragona.

Aquest aport d'humitat, coincidirà amb tot l'aire fred que tenim estancat a sobre nostre procedent de jornades anteriors, en especial, cap a les fondalades i planes interiors., aquest fet pot propiciar que al llarg de la jornada, pugui caure alguna nevada anecdòtica per sobre de tant sols 200m de manera local i de 500m de forma més generalitzada., arran d'això, el Servei Meteorològic de Catalunya a emès, per avui, un avís per acumulacions de més de 2cm en cotes superiors a 500m, a tota la demarcació. Així doncs, no seria descartable que al llarg de la jornada als cims de les Gavarres o l'Ardenya es veiés nevar.



Mapa de pressió en superfície d'aquest vespre, on s'observa la borrasca situada al sud de Mallorca.


Sembla que les precipitacions a la nostra demarcació aquest dijous seran febles i centrades sobretot a partir del vespre. On hi pot nevar de forma més destacada i acumular-se entre 10/15cm és a les muntanyes de Tarragona i pre-litoral d'aquella demarcació, per sobre dels 700m.
A la demarcació gironina, les precipitacions d'avui seran més importants com més a prop de la costa, sobretot a partir del vespre, amb quantitats d'entre 1/5mm.



Mapa de precipitació prevista per aquest vespre.


Es preveu però, que les pluges o nevades s'intensifiquin entre divendres al vespre i matí de dissabte, a la vegada que la cota de neu anirà pujant per acabar situant-se a l'entorn dels 1000m, degut a l'acostament d'una altre perturbació més a prop nostre.
Les acumulacions de precipitació al final de l'episodi poden rondar els 20/30mm a l'Empordà i els 30/50cm de neu nova, per sobre d'uns 900/1000m, a la zona del Ripollès i la Cerdanya.
Independentment, algunes poblacions de l'interior com St. Hilari Sacalm, Ripoll o Olot, es podrien llevar amb el paisatge nevat el matí de divendres.

Previsió per avui dijous a Palamós

Aquest dijous es preveu un dia molt ennuvolat. Al llarg del dia pot caure algun plugim o alguna roina. Al vespre poden començar a caure algunes pluges febles més insistents. Tot i que a la costa tindrem una cota de neu de 800m, amb tant d'aire fred acumulat no es descarta alguna volva a les Gavarres, per sobre dels 400/500m. Aquestes precipitacions es poden allargar durant la nit i acumular entre 1/5mm.

La temperatura pot pujar fins als 8/10ºc a Palamós. A l'interior de la demarcació es pot arribar a 9/11ºc i fins a 4/7ºc al Pirineu, amb més fred a les valls que als cims.
La mínima pot baixar fins a 0/3ºc a la costa, fins a -1/-5ºc a l'interior i fins a -6/-10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de llevant o gregal a 6/8 nusos, durant aquest matí. A la tarda bufarà llevant o gregal a 10/12 nusos. A la nit continuarà bufant el llevant a 6/8 nusos.

L'estat de la mar durant aquest matí, es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de sud-est. A la tarda tindrem maror generalitzada amb onatge direcció est. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà maror arran de costa i maror o forta maror mar endins, mar de fons de llevant. Precaució amb la navegació.