Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 6 de març del 2011

Anticicló i vent de llevant


Mapa sinòptic previst per dimecres. Observeu com l'anticicló d'Itàlia ens fa incidir vents allevantats.


Després del cap de setmana de Carnaval assolellat que hem tingut, sembla que l'anticicló es vol quedar amb nosaltres, almenys fins el cap de setmana següent., no obstant, l'anticicló moltes vegades no és sinònim de temps assolellat, tal com vam comprobar aquest passat dijous i divendres, on tot i haver-hi altes pressions la pluja ens va afectar, ja que el vent allevantat i la presència d'aire fred en capes altes i mitges de la troposfera, ens donava unes condicions favorables pel creixement de nuvolades. Aquesta propera setmana tornarem a comprobar com tot i haver-hi altes pressions, la nuvolusitat podrà ser molt abundant., això es notarà a partir de demà al vespre i en dies posteriors.
Aquest augment de la nuvolusitat serà degut al trasllat de l'anticicló cap a l'est, la qual cosa pot permetre que el vent sigui de component marítima, de l'est i sud-est, amb l'aport d'humitat que això representa., tot i així, no es preveu que aquesta nuvolusitat ens pugui portar pluges, almenys fins dissabte, on la perturbació que hi ha al sud de la Península es podria apropar a nosaltres. A mar, aquesta situació de vent de llevant o xaloc es notarà amb forma d'un progresiu augment de l'onatge, fet que pot complicar notablement la navegació.

Pel que fa a les dades del dia de Palamós, la temperatura ha pujat fins a 14,3ºc i la mínima ha sigut de 5,1ºc. El dia s'ha presentat assolellat, amb alguns núvols alts decoratius. El vent ha bufat amb terral nocturn i a la tarda ha entrat el garbí a 10/20km/h de mitjana, ratxa màxima 27km/h. El mar s'ha mantingut amb marejol o maror mar endins i mar plana o arrissada arran de costa La humitat ha oscil.lat entre el 90/61% i la pressió s'ha mogut entre els 1018/1020 hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns es preveu un dia assolellat fins a primeres hores de la tarda. Al llarg de la tarda la nuvolusitat anirà en augment fins deixar el cel encapotat. No s'espera pluja.

La temperatura pot pujar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 15/17ºc a l'interior i fins a 8/12ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/7ºc a la costa, fins a 2/4ºc a l'interior i fins a -6/1ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de direcció variable o restarà en calma fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem vent fluix de llevant. A la tarda hi haurà vent de llevant a 8/10 nusos. A la nit tindrem llevant a 12/14 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar calma o arrissada arran de costa i marejol mar endins, fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà maror generalitzada, amb mar de fons de llevant. A la nit s'espera maror arran de costa i forta maror mar endins, sobretot a les zones més exposades a llevant. Precaució amb la navegació, ja que al llarg de la nit el temporal es pot intensificar amb forta maror generalitzada.



Mapa d'onatge previst per la matinada de dimarts.