Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 2 de març del 2011

Previsió pel actes centrals del Carnaval


Programació del Carnaval de Palamós:
http://www.galera-granada.es/1/programacioCarnaval_palamos_2010/programacio_carnaval%20_palamos_2011-2.htm


A part de la previsió diària i el repàs del dia, avui també podreu trobar un petit avanç del temps que podem esperar per aquests dies de Carnaval que ja tenim a sobre.

Aquest dimecres s'ha presentat amb nuvolusitat força trencada al matí, però al llarg de la tarda el cel s'ha anat carregant i ha caigut alguna roina inapreciable. La màxima ha pujat fins a 12,6ºc i la mínima ha sigut de 8,4ºc. El vent ha bufat de tramuntana a primeres hores del dia i llavors ha entrat vent fluix de l'est i sud-est, a la tarda ha entrat altre vegada vent de component nord fluix. L'estat de la mar s'ha mantingut amb forta maror o maregassa mar endins (ones de 2,5/2,7m), amb marejol o maror arran de costa, mar de fons de gregal. La humitat ha rondat el 43/70% i la pressió s'ha mogut entre els 1017/1019 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Aquest Dijous Gras, es preveu que hi hagi nuvolusitat abundant al llarg de la Gran Rua Infantil del matí, amb més clarianes a la tarda. No es descarta que les roines que van caient a hores d'ara, també puguin caure a primeres hores del matí, no obstant, no han de suposar cap impediment pel normal desenvolupament de l'acte. La temperatura màxima a Palamós pot arribar a 11/13 ºc i la mínima es quedarà en 5/8ºc degut al cel cobert que tindrem.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord i est, a 10/16 nusos fins la matinada de dijous. Al matí tindrem vent de gregal a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit tindrem tramuntana a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons de gregal, fins la matinada de dijous. Al matí tindrem la mateixa situació igual com a la tarda. A la nit l'estat de la mar es pot alterar més, amb forta maror generalitzada i àrees de maregassa al nord del Cap de Begur, amb fort onatge de mar de fons de gregal o llevant.


Divendres, dia de la "despertà" i de les botigues, s'espera un dia molt ennuvolat, amb possibilitats que puguin caure algunes febles precipitacions a partir de la tarda i al llarg de les hores següents, en principi a Palamós no s'esperen grans quantitats., al final de l'episodi podran haver caigut entre 5/10mm, tot i que al nord de l'Alt Empordà hi poden caure entre 15/20mm. Així doncs, el temps ens pot fer la guitza al llarg de la tarda/vespre, però res que no pugui solucionar un paraigua a mà. La temperatura pot ser semblant a dies enrera, per tant, durant la "despertà" i el posterior esmorzar, hi poden haver uns 8/11ºc.

El vent durant la matinada podrà bufar a 15/20 nusos de tramuntana o gregal. Al llarg del matí tindrem vent de llevant a 15 nusos. A la tarda s'espera vent de llevant o xaloc a 12/16 nusos i a la nit tindrem vent en calma o vent de llevant molt fluix.

L'estat de la mar es presentarà amb forta maror generalitzada i àrees de maregassa fins a la tarda., amb maror a partir de llavors i mar de fons de llevant.



Mapa sinòptic previst per divendres a migdia. Observeu com l'anticicló s'estira d'est a oest i ens envia vent de llevant, responsable, juntament amb l'embossament d'aire fred, de les pluges que poden caure.


Dissabte dia de la Grandiosa Rua de Carnaval, s'espera un dia amb nuvolusitat molt abundant fins a primers hores de la tarda., al llarg de la tarda la nuvolusitat s'anirà trencant i tindrem algunes clarianes. Fins a migdia, encara es pot escapar algun plugim o alguna roina, no obstant, a l'hora de la rua no es preveu que plogui. Cal recordar que encara falten tres dies i la previsió pot millorar o empitjorar, en tot cas l'aniré actualitzant pròximament. La temperatura tindrà uns valors semblants a jornades enrera, per tant, a l'hora de la rua hi poden haver uns 11/13ºc.

El vent pot bufar a 8/10 nusos amb component nord i est durant el matí i a l'hora de la rua podem tenir vent fluix de llevant o estarà en calma.

A mar es mantindrà el fort onatge de mar de fons de llevant amb maror generalitzada.


Aquest diumenge dia de la Gran Cercavila matinal, podem tenir la millor jornada, ja que es preveu un ambient assolellat. La temperatura pot remuntar fins als 14/16ºc.

El vent es pot mantenir en calma fins a migdia, a partir de llavors podrà entrar garbí a 10/15 nusos.