Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 30 de març del 2011

Volant per sobre els núvols 2a part


Bonic cumulunimbus a sobre l'Atlàntic que traspassa la seva pròpia enclusa (fenòmen denominat "Overshooting"). Aquests tipus de tempestes poden ser molt violentes.


La perturbació responsable de tota la inestabilitat que afectava les Illes Canàries, el passat 11 de març, enviava un sistema frontal moderadament actiu que provocà nombroses tempestes i ruixats a tot l'arxipèlag com la que veiem a la imatge superior.


Mapa sinòptic del passat divendres 11 de març, amb una perturbació de 1005 hpa al nord de les Illes Canàries, responsable de totes aquestes nuvolades. Aquesta borrasca es veia atrapada entre l'anticicló del sud-oest de Groenlàndia i el del Mediterrani.


Imatge de radar del matí del divendres 11 de març , on s'observen molts nuclis de precipitació afectant les illes i també a sobre l'Atlàntic.


Més cúmuls de gran desenvolupament vertical que creixien gràcies a la borrasca existent, alimentada per l'energia que es despren d'un mar que es troba a prop dels 18/20ºc.


En aquesta imatge s'aprecien les impressionants parets nuvoloses d'un cumulunimbus que descarregava al damunt del mar., en aquest moment l'avió començava a descendir i va passar-hi molt a prop.


Continuarà...