Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 25 de març del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquest diumenge. Observeu com tenim una perturbació al damunt (lletra T).


Aquest cap de setmana de canvi d'horari (recordem que diumenge a les dues de la matinada s'haurà d'avançar el rellotge una hora i llavors seran les tres) , es podrà dividir en dues meitats, ja que esperem un dissabte amb algunes estones de sol i un diumenge més inestable amb alguns ruixats o tronades irregulars i típiques d'aquesta estació, degut al pas per damunt nostre d'una perturbació.

Dissabte es preveu un dia amb predomini del sol, però amb el pas de nombrosos núvols baixos i també núvols en altres nivells durant la tarda, els quals cobriran el cel completament a partir del vespre. No s'espera pluja, amb l'excepció de punts muntanyosos de l'interior on hi pot caure algun ruixat de tarda.

La temperatura màxima pot pujar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 17/21ºc a l'interior de la demarcació i fins a 10/15ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 6/9ºc a la costa, fins a 3/5cº a l'interior i fins a -1/2ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix i de direcció variable fins la matinada de dissabte., al nord del Cap de Begur hi pot haver tramuntana a 8/10 nusos. Al matí tindrem vent de component sud molt fluix o restarà en calma. A la tarda hi haurà vent de llebeig a 10/15 nusos igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar de fons de xaloc o migjorn, amb maror generalitzada, fins la matinada de dissabte. Al llarg del matí tindrem mar de fons del sud, amb marejol o maror generalitzada. A la tarda i a la nit es mantindrà la maror generalitzada. A partir de la nit quedaria entre marejol i maror.


Aquest diumenge a Palamós es preveu un dia força ennuvolat, amb cel cobert a la tarda. Al llarg de la tarda i fins al vespre/nit poden descarregar alguns ruixats o focus tempestuosos a qualsevol indret, més importants a la zona interior de la demarcació, amb una cota de neu que anirà baixant dels 1800m fins als 1500m a finals del dia.

La temperatura màxima pot ser una mica més baixa a l'interior i estable o un xic més alta a la costa. La mínima serà més elevada a tot arreu.

El vent al nostre sector bufarà de llebeig a uns 14/18 nusos, amb ratxes superiors al llarg de la matinada i matí de diumenge. El llebeig es mantindrà a 14/18nusos al llarg de la tarda. A la nit amainarà i quedarà vent fluix de direcció variable o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada al llarg de tot el dia.


Mapa de vent en superfície previst per diumenge. Observeu com s'espera garbinada.