Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 1 de març del 2011

Es manté la tramuntanada


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per dimecres a migdia.


La tramuntana que bufa de manera persistent, des del passat diumenge a la matinada, és un fenòmen típic de les jornades hivernals, el qual encara no s'havia mostrat amb tanta insistència en aquest hivern. Tot i que les temperatures no han patit cap devallada espectacular, la sensació de fred quan es pon el sol és força accentuada, degut a l'efecte del vent. Recordem que la setmana passada a Palamós teniem valors propers als 15ºc i avui la temperatura només ha estat 2ºc més baixa, ja que la màxima ha sigut de 13,3ºc.

A mar també es pot comprobar com el vent fort de tramuntana, que avui ha tornat a bufar a 35/40km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 71km/h, ha aixecat un fort onatge que arriba a 2m d'alçada segons la boia de Palamós., no obstant, com sol ser habitual amb el vent de tramuntana a la nostra zona, arran de costa l'onatge és molt menys important, ja que el vent té poc recurregut marítim.

Pel que fa a altres dades del dia de Palamós: temperatura mínima 8,2ºc. L'estat del cel s'ha mostrat serè al matí, amb intervals de núvols alts i mitjos a la tarda. Humitat relativa màxima 55%, mínima 35%. Pressió atmosfèrica màxima 1019hpa, mínima 1015hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres tindrem un altre dia amb predomini del sol, sobretot al matí, amb l'aparició d'alguns intervals de núvols alts i mitjos. A partir de la tarda/vespre el cel es pot anar carregant de núvols baixos, quedant el cel cobert a últimes hores del dia. No és descartable que pugui caure alguna roina o plugim a partir del vespre o la nit, a prop del Montseny i de la Serralada Transversal i al sud de la Costa Brava, amb forma de neu a 600/700m.

La temperatura no experimentarà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner continuarà bufant de tramuntana o provences a 25/30 nusos, fins la matinada de dimecres, superior mar endins on s'arribarà a 35/40 nusos. Al matí tindrem tramuntana a 18/22 nusos. A la tarda hi haurà tramuntana a 16/20 nusos, igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, fins la matinada de dimecres. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la nit s'espera maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins.