Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 27 de març del 2011

Quatre gotes i garbinada

Mapa de pressió en superfície previst per dimecres. Observeu que l'anticicló ens entra amb forma de falca.

Poca pluja ens ha portat la perturbació que ens ha creuat i el front que portava associat, de fet tampoc és que anem necessitats d'aigua precisament. A Palamós, un petit ruixadet ens ha deixat 0,2mm que no ha tret ni la pols., a la resta del Baix Empordà tampoc ha plogut gaire, com a dades més destacades trobem Monells amb 1,8mm, La Bisbal amb 1,4mm o La Tallada amb 1,0mm. On si que ha plogut amb més ganes ha estat a la part nord de l'Alt Empordà, on gràcies a alguns ruixats i tempestes de tarda han pogut recollir, per exemple, 16,8mm a la Jonquera, 16,2mm a Darnius o 4,0mm a Castellò d'Empúries, acompanyats per una mica de calamarsa.

Sembla que aquests ruixats de tarda es poden anar mantenint fins dimecres, especialment a l'interior i zones de muntanya. No obstant, com podeu observar a la imatge superior, l'anticicló tornarà a partir de dimecres, amb un augment notable de les temperatures. El que si ha estat força destacable ha sigut el vent fred i molest de llebeig, el qual ha bufat amb insistència des de dissabte a la tarda, amb una ratxa màxima que avui ha arribat als 40km/h i una velocitat mitjana de 20km/h.

Pel que fa a altres dades del dia, la temperatura màxima s'ha quedat en els 14,5cº, mínima 12,5ºc . El cel s'ha mostrat amb nuvolusitat força compacta al matí i predomini del sol a la tarda. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror generalitzada. La pressió ha oscil.lat entre els 1015/1008hpa i la humitat ha rondat el 82/96%. Dades de meteoclimatic.com, meteocat .com i Puertos del Estado.

Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós es preveu un dia amb predomini del sol. A la resta de demarcació al llarg de la tarda hi podria caure algun ruixat cap a les zones muntanyoses de l'interior, en especial cap al Ripollès.

La temperatura màxima rondarà els 14/16ºc a la costa, els 16/20cº a l'interior i els 10/15ºc al Pirineu. La mínima pot ser d'uns 6/9ºc a la costa, d'uns 2/5ºc a l'interior i d'uns -2/2ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a uns 6/8 nusos durant la matinada de dilluns., al nord del Cap de Begur hi pot haver tramuntana a 15/20 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A partir de migdia entrarà vent de garbí a 6/8 nusos. A la nit s'espera vent fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar de fons de sud-oest fins la matinada de dilluns, amb marejol o maror. Al llarg del matí tindrem marejol arran de costa i maror mar endins igual com a la tarda, amb mar creuada al nord del Cap de Begur. A la nit hi haurà la mateixa situació.