Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 31 de març del 2011

Quatre gotes i temperatures amunt

Mapa de temperatures màximes previstes per aquest divendres.


Avui s'ha constatat com després del matí ennuvolat que hem tingut amb algun plugim residual, les temperatures ràpidament han anat cap amunt gràcies al sol que ha fet a partir de migdia. Algunes màximes s'han enfilat clarament per sobre dels 20ºc, com els 23,4ºc que han assolit a La Bisbal o els 22,3ºc de Verges, sembla que aquestes temperatures plenament primaverals es tornaran a repetir aquest divendres i el proper dissabte, sobretot a l'interior, on l'efecte de la temperatura baixa del mar no arriba.

Arran de costa, tal com ja vaig comentar ahir, les màximes poden ser més baixes i rondar els 16/20ºc, degut a la mateixa marinada que refeda l'ambient i fins i tot, no podriem descartar que apareguessin alguns bancs de boira d'advecció fregant la costa. Aquests bancs de boira solen formar-se al damunt del mar quan les aigües marines són molt fredes i ens entra una massa d'aire càlid en nivells mitjos de la troposfera, situació típica de la primavera, tot i que també pot donar-se en altres estacions.

Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 17,8ºc, mínima 11,9ºc. Estat del cel, ennuvolat fins a migdia, amb predomini del sol a la tarda. Pluja 0,4mm. Vent predominant de component sud a 8/10km/h de mitjana, ratxa màxima 23km/h. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1026hpa, mínima 1023hpa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 77%. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós s'espera un dia assolellat. A la resta de la demarcació tindrem un panorama semblant, amb alguns núvols baixos cap al Pirineu. No es preveu pluja.

La temperatura pot pujar fins 16/19ºc a la costa, fins a 20/25cº a l'interior i fins a 16/18ºc al Pirineu. La mínima també serà força elevada, només baixarà fins a 10/13ºc a la costa, fins a 8/10ºc a l'interior i fins a 3/6ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de tramuntana o restarà en calma fins la matinada de divendres. Al matí hi haurà vent fluix de garbí o calma. A la tarda tindrem vent de garbí o llebeig a 10/12 nusos. A la nit continuarà el garbí o llebeig a 12/15 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma fins la matinada de divendres. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà entre marejol i maror generalitzada. A la nit quedarà maror generalitzada.