Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 9 de març del 2011

Dissabte pot tornar a ploure


Mapa sinòptic previst per aquest dissabte. Observeu la borrasca amb vents de xaloc que tindrem.


Els models meteorològics semblen continuar indicant, tal com ja vaig avançar el diumenge, que dissabte ens visitaran les pluges amb una perturbació molt activa, acompanyada per vents molt humits de xaloc, amb la qual cosa, les pluges i el temporal marítim estan assegurats. Ara com ara, podrien caure pluges generals a tota la demarcació al llarg de tot dissabte, amb acumulacions que rondaran els 50/100mm. Aquests tipus de situacions, són les que més aigua ens poden deixar a la nostra comarca i en especial a les Gavarres.
Aquesta aigua pot ser molt bona notícia per les reserves de cares a la primavera, sempre parlant en condicional, ja que mai es pot dir blat si no és al sac i ben lligat.
Una altre bona notícia pot ser la gran nevada que pot caure al Pirineu gironí, amb acumulacions que no m'estranyaria que arribessin als 70/100cm, per sobre dels 1500/1600m, fet que pot ser molt beneficiós per les reserves hidrològiques i per les estacions d'esquí, que podran comptar amb uns bons gruixos de neu.

Pel que fa a les dades del dia a Palamós, la temperatura ha pujat fins a 12,4ºc i la mínima ha sigut de 5,2cº. El cel s'ha presentat molt ennuvolat, amb algunes clarianes a la tarda. El vent ha bufat molt fluix de component variable, ratxa màxima 15km/h. L'estat de la mar s'ha presentat amb mar de fons de llevant, amb maror arran de costa i forta maror mar endins.
La humitat ha rondat el 77/89% i la pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1023/1026hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous es preveu un dia amb predomini del sol, però també amb intervals de núvols baixos, més importants arran de mar.

La temperatura pot pujar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 14/18ºc a l'interior i fins a 8/14ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 4/7ºc a la costa, els 1/3ºc a l'interior i els 0/-5ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud fluix o estarà en calma, fins la matinada de dijous. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent de garbí a 6/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar de fons de llevant, amb maror generalitzada, al llarg de tot el dia.